Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Novým trenérem FC Viktoria Plzeň je Miroslav Koubek! Překvapení se nekonalo

12.08.2014 14:03     12.08.2014 15:38

Spekulacím je konec! Fotbalisty FC Viktoria Plzeň povede v letošní sezóně Miroslav Koubek. Po pondělním vyhazovu trenéra Uhrina klub oficiálně představil nového kouče. Z Pavla Horvátha se stává hrající asistent!
 

Trenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_foto (10)
Trenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_fotoTrenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_foto (2)Trenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_foto (3)Trenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_foto (4)Trenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_foto (5)Trenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_foto (6)Trenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_foto (7)Trenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_foto (8)Trenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_foto (9)Trenérem FCVP je Miroslav Koubek_QAP_foto (10)

Fotbalová FC Viktoria Plzeň už má opět trenéra. Po velkých spekulacích klub představil nového kouče, který na lavičce střídá Dušana Uhrina. Plzeňskou Viktorku povede Miroslav Koubek, který s ní před třinácti lety sestoupil do druhé ligy.

Blesková výměna na trenérském postu FC Viktoria Plzeň je hotová. Do Plzně se vrací Miroslav Koubek. Po tom, co vedení klubu v pondělí hned ráno odvolalo trenéra Dušana Uhrina, vyrojila se spousta spekulací o jeho nástupci. Sázkové kanceláře se předháněly ve vypisování sázek na nového kouče Viktorky a všechny dohady (a nejspíš i únik informací) vedly k tomu, že z nabídky sázkových kanceláří nakonec jméno bývalého trenéra Slavie úplně zmizelo.

Teď už je všechno černé na bílém. Do Plzně se vrací Miroslav Koubek, který v loňském roce odešel ze Slavie. Klub ho tehdy vyměnil za nizozemského trenéra Alexe Pastoora. S plzeňskou Viktorkou podepsal smlouvu do konce sezóny s roční opcí.

Další změny v kádru nebudou! Z Pavla Horvátha se stává hrající asistent trenéra...

Žádné velké změny by v kádru být neměly. "V tuto chvíli neplánujeme zeštíhlování kádru ani o jednoho hráče. Ale samozřejmě tato sezóna bude i o tom, že se v budoucnu s některými hráči rozloučíme, ale to je předčasné o tom mluvit," řekl prezident klubu Tomáš Paclík. "Naše ambice zůstávají ty nejvyšší, a proto bude mít trenér k dispozici kompletní kádr tak, jak byl před zahájením soutěže. Chceme se vrátit tam, kam patříme. To znamená na špičku českého fotbalu a do evropsých soutěží. A to je také hlavní úkol pana trenéra."

Nicméně jasno už je také o nové roli Pavla Horvátha. V souvislosti s tím, že letošní sezóna je pro něj poslední, klub potvrdil, že s ním dál počítá jako s členem realizačnho týmu na trenérské pozici. "V této sezóně bude Pavel Horváth studovat, bude se připravovat na tuto dráhu. Zároveň ale zůstává plnohodnotným hráčem A týmu, bude trenéru Koubkovi plně k dipsozici. Bude jako hráč, ale zároveň bude už členem realizačního týmu," doplnil Tomáš Paclík.

"Řekněme, že to bude takový hrající asistent," upřesnil novopečený trenér Viktorky Miroslav Koubek, který už předem avizoval, že nějaké radikální změny ve hře Viktorky neplánuje. "Od zítřka se pustíme do práce. Já si myslím, že herní způsob Plzně směrem dopředu zůstane zachovaný. Na tom se příchodem trenéra Koubka nic nemění. Zdůraznit musíme také standardky a defenzivní fázi. Není ale potřeba rapidních zásahů."

Trenéra Koubka zastihl kontaktní telefonát v Rakousku na dovolené, kam mu volal generální manažer Adolf Šádek. Už v pátek v podvečer tak byl osud trenéra Uhrina zpečetěný. "Vyplynulo to po sedmihodinové debatě, která následovala po hodinovém rozboru utkání s trenérem Uhrinem. To rozhodnutí bylo uděláno v pátek v podvečer. Nebylo to lehké po vyhraném utkání v Budějovicích," přiznal Adolf Šádek.

"Tým nebyl na začátek sezóny dobře připravený. Pan Koubek bude mít mnohem těžší pozici," přiznal prezident Viktorky Tomáš Paclík. Tlaku se ale nový vůdce viktoriánů nebojí. "Samozřejmě, že s tím počítám. Jsem připravený. Jednoznačně," říká odhodlaně Miroslav Koubek s tím, že aktuální příchod do Viktorky bere jako vrchol kariéry a nabídky tohoto druhu se zkrátka neodmítají.

Kromě pražské Slavie trénoval Koubek také Kladno, Mladou Boleslav nebo například Baník Ostrava. V současné době byl bez angažmá. 1. září oslaví nový trenér Viktorky 63 let. Vedle Koubka se ve spojení s postem trenéra FC Viktoria Plzen mluvilo také o Luboši Kozlovi, Pavlu Hapalovi nebo Jiřím Skálovi. Koubek byl ale jediný, koho nakonec Viktorka oslovila.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte