QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Házenkáři Talentu pokračují v přípravě. Na juniorku Berlína nestačili

31.07.2020 19:00

Juniorům z bundesligového Füchse Berlin podlehl plzeňský tým 25:33. Další přípravný zápas plánovaný na pátek 31. července se Strakonicemi byl zrušen.

11

"Hrál proti nám sice juniorský tým, ale s odstupem jasně nejlepší v Německu. Jsem za tu konfrontaci rád, jejich kvalitu jsem znal. Výsledek není příznivý, ale to teď na začátku přípravy neřešíme," prohlásil po čtvrtečním utkání jeden z plzeňských trenérů Petr Štochl, který sám v dresu berlínských Lišek působil.

"Spíš nás zajímala předvedená hra a musím říct, že v určitých fázích to mělo z naší strany velmi dobré parametry. Nečekal jsem, že nové věci dokážeme do zápasů přenést tak rychle. Zvlášť proti takhle agresivně hrajícímu soupeři," pokračoval Petr Štoch s tím, že utkání splnilo účel. Trenéři si vyzkoušeli hráče na různých postech. Bohužel Talent hrál téměř bez leváků na spojkách. Stehlík se teprve zotavuje po operaci kolena, Bogdaniče nepustil do hry zraněný kotník a brzy odkulhal i Linhart. Na pravé spojce tak zaskakoval Bešta.

Výsledkem toho všeho byla porážka o osm gólů.

"Utkání nám ukázalo, že je před námi ještě spousta práce, v čem musíme přidat. Bylo dobré vidět, jakým směrem se ubírá evropská házená," doplnil Petr Štochl.

Kvůli hrozbě koronaviru se utkání hrálo bez diváků. 

Německý tým věhlasného manažera Boba Hanniga v Plzni potom porazil i pražskou Duklu 35:25. Na sobotu připravil pro zájemce z řad házenkářských trenérů otevřený trénink a v neděli po poledni zamíří zpátky do Německa.

"V Plzni teď působí můj velký kamarád Petr Štochl," vysvětloval Bob Hanning proč si za místo letního herního kempu zvolil právě Plzeň. "A pak tady byla možnost sehrát dva zápasy se špičkovými celky české extraligy," doplnil.

Házenkáři Talentu pokračují od pondělí v přípravě, ve středu je v Brně prověří West Vídeň.

ZDROJ, FOTO: talentplzen.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24