Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Den ve vzduchu nabídne dvojité vystoupení gripenů

25.04.2016 10:39

Letecká show Den ve vzduchu se blíží každým dnem. Organizátoři potvrdili, že letos bude program obsahovat hned dvě vystoupení stíhaček Jas 39 Gripen. Spuštěná je mobilní aplikace.

Den ve vzduchu 2013 (11)

Oblíbená letecká show Den ve vzduchu s rádiem Kiss Proton proběhne na letišti v Plasích už v závěru tohoto týdne. Také letos organizátoři připravili nabitý program. Horkou novinkou je dvojité vystoupení armádních stíhaček Jas 39 Gripen.

Den ve vzduchu se chystá na víkend 30. dubna a 1. května. Jednou z hlavních hvězd programu bude například švácarská akrobatická letka P3 Flyers nebo vystoupení českého reprezentanta v akrobatickém létání Karla Kuthana. Návštěvníci se ovšem mohou letos těšit i na specialitu v podání dvojitého vystoupení stíhaček Jas 39 Gripen. "Z průzkumů, které na Dni ve vzduchu děláme, jasně vyplívá, že právě letouny Jas 39 Gripen patří k top číslům, na která se lidé do Plas opakovaně vrací,“ potvrzuje manažer akce Jiří Pěč.

Gripeny se v programu představí nejprve ve dvojici a následně v sólo vystoupení. "Již roky jsou návštěvníci zvyklí, že představení Armády České republiky v podstatě startuje leteckou část programu. Jinak tomu nebude ani letos. Ve 14 hodin, tak jako obvykle, návštěvníci uvidí průlety dvojice letounů Jas 30 Gripen. Tím to ovšem tentokrát neskončí. V 15:22 bude připravené druhé vystoupení, a sice dynamická ukázka v podání jednoho letounu Jas 39 Gripen, ve které pilot se strojem předvede veškeré možnosti tohoto letouny,“ přibližuje Jiří Pěč.

Podrobnosti k dalšímu programu najdete na www.denvevzduchu.cz.

Den ve vzduchu nabízí letos poprvé i mobilní aplikaci...

Další novinkou letošního ročníku je spuštění mobilní aplikace, kterou si mohou zájemci už v předstihu stahovat na mobily. "Mobilní aplikace obsahuje nejnovější informace, které průběžně aktualizujeme. Lidé si mohou zjišťovat detaily k jednotlivým vystoupením programu. Aplikace bude průběžně nabízet všechny chystané novinky. Zároveň nabízí informace o dopravě, o službách, které budou přímo v den akce k dispozici, o předprodeji vstupenek a podobně,“ upřesňuje manažer show Jiří Pěč s tím, že i v průběhu samotné akce budou informace na aplikaci aktualizované, takže se lidé dozví například i posuny v programu a další důležité informace.

Aplikace pro zařízení Android je ke stažení zde.

Aplikace pro zařízení iOS je ke stažení zde.

FOTO: ilustrační

   

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte