QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Historii i budoucnost rušné Americké představuje speciální expozice

23.10.2019 10:56

Speciální expozice "Americká - Krok poKroku" představuje v těchto dnech minulost i budoucnost lokality od nádraží až po Wilsonův most. Výstavu doprovodí komentovaná prohlídka s experty.

Vystava-Americka-Krok-poKroku

Americká, dříve známá také pod názvy Moskevská, třída Vítězství, třída Karla IV. a ještě dříve jako ulice Jungmannova či ulice Stodolní, je jednou z nejvýznamnějších ulic Plzně. Vývoj její východní části od Hlavního vlakového nádraží po Wilsonův most shrnuje výstava Americká - Krok poKroku, kterou připravil Útvar koncepce a rozvoje města Plzně.

Výstava je od října k vidění ve vestibulu pobočky ČSOB na Americké, a to až do začátku listopadu. Na tento týden se navíc podařilo zajistit speciální komentovanou prohlídku. Ta proběhne ve čtvrtek 24. října od 17:30 ve foyer ČSOB. Návštěvníkům bude k dispozici ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká a také Jaroslav Holler, vedoucí úseku veřejného prostoru.

"Podnětem k vytvoření výstavy byla územní studie křižovatky Americké se Sirkovou i plánovaná rekonstrukce prostoru před vlakovým nádražím,“ vysvětluje Jaroslav Holler. "Zároveň se v okolí chystá, či již byla dokončena celá řada projektů jak městských tak soukromých. S řadou z nich se taktéž můžete seznámit díky této výstavě. Jmenujme například dokončený autobusový terminál, nově otevřenou Náplavku řeky Radbuzy nebo chystanou výstavbu komplexu Šumavská Gate. Pro občany budou jistě zajímavé i informace o rekonstrukci Městských lázní, plánované zástavbě po domu kultury Inwest či chystané úpravě křižovatky U Jána, na které by měly přibýt přechody pro chodce,“ dodává Holler.

V souvislosti s lokalitou v okolí Americké zastupitelstvo města v tomto týdnu navíc přijalo velmi důležité rozhodnutí ohledně projektu chystané zástavby v prostoru "díry po kulturáku" a okolí. Další podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24