Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Keltské sídliště v Prášilech někdo zapálil! Případ šetří kriminálka

01.01.2017 12:21

Policie dál vyšetřuje požár v Archeoparku v Prášilech. Ukázalo se, že za plameny není žádná náhoda, ale cizí zavinění. Čtěte aktuální informace!

1200x900 (5)

K rozsáhlému požáru v Archeoparku v Prášilech vyjížděli hasiči v pátek v podvečer. Na místo muselo operační středisko nakonec vyslat až jedenáct jednotek.

Hasiči do záchrany keltského sídliště nasadili hned třináct cisteren. Škody se i tak vyšplhaly na zhruba půl milionu. Policie začala hned druhý den s ohledáváním požářiště. "Na místo byl vyslán i specialista se psem na vyhledávání akcelerantů. Zjištěno bylo pravděpodobné cizí zavinění. V současné době se zjišťuje, zda šlo o nedbalost nebo úmysl," potvrdila mluvčí policie Markéta Fialová.

Zásah v Prášilech byl pro hasiče velmi náročný. "Oheň zcela pohltil jednu ze zrekonstruovaných dřevěných budov s doškovou střechou o půdorysu asi 10 krát 10 metrů. Hasiči v prvních okamžicích zásahu museli nasadit síly nejen na likvidaci samotného požáru, ale i na ochlazení okolních budov, a to včetně čističky odpadních vod. Budovu hasiči prolévali vodou ze všech stran. Hasební vodu hasiči k požářišti dopravovali dálkově z nedalekého Prášilského potoka," říká k zásahu mluvčí krajských hasičů.

Pod kontrolu hasiči dostali požár až po více než 70 minutách od příjezdu první jednotky na místo události.

FOTO: HZSPK - požár Prášily 30. 12. 2016

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT