Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Zlodějí opět řádí ve sklepech

26.03.2010 12:48

Lapkové opět začínají řádit ve sklepech plzeňských sídlišť. Od začátku roku se nejvíce krade ve středu města a na Vinicích či Doubravce. Naopak nejbezpečnější sklepy mají ve Skvrňanech. Policisté zaznamenali už přes 35 případů.

Plzeň začíná být opět terčem zlodějů, kteří si vybírají sklepy paneláků. Policisté neustále občany varují, aby nenechávali ve sklepě cokoli, co má větší cenu. "Mnoho lidí si do sklepa ukládá kola, v některých případech i velmi drahá, lyže a jiné drahé sportovní potřeby, přičemž sklepní koje mají zabezpečené jen obyčejným zámkem nebo petlicí," uvedla mluvčí plzeňských policistů Martina Hábrová a dodala, že takové zabezpečení není pro zloděje překážkou.

Tento týden si jeden ze zlodějů v Toužimské ulici v Plzni odnesl ze sklepa televizor se zabudovaným DVD přehrávačem a vysavač. Vyjímkou není ani rybářské vybavení, pneumatiky nebo sezonní oblečení a obuv. Zloději berou při návštěvě sklepů vše, co se jim hodí pro osobní potřebu jako jsou třeba kompoty či alkohol nebo věci, které můžou zpeněžit.

Pokud hodláte nechat ve sklepě něco drahého, poraďte se s odborníky na zabezpečení. Na trhu si lze vybrat od certifikovaných mechanických zábran až po elektronická zabezpečení. "Dobré je mít dveře, které jsou plné, a není přes ně vidět, chybět by neměl ani kvalitní bezpečnostní zámek," dodala Hábrová. Kriminalisté také doporučují, aby lidé věnovali pozornost tomu, kdo se po domě pohybuje. "Pokud by měli nějaké podezření ať se ihned obrátí na policisty v kteroukoliv denní či noční hodinu," podotkla ještě Hábrová.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT