QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hlídky naháněly ujiždějící auto! Řidič byl pod vlivem drog, byl na něj vydaný zatykač

11.11.2019 13:53

Hlídky strážníků i státní policie naháněly v ulicích Plzně auto, které nezastavilo na pokyn. Honička skončila v Plaské ulici. Ukázalo se, že řidič byl pod vlivem drog a byl na něj vydaný zatykač...

FOTO_Městská policie Plzeň

Honička se v Plzni strhla v neděli v časných ranních hodinách. Hlídka městské policie chtěla zastavit BMW, které vjelo v Divadelní ulici do zákazu vjezdu. Řidič ale nezastavil a začal ujíždět směrem na Lochotín.

"Do jeho pronásledování se připojilo hned několik hlídek městské policie, včetně hlídky Policie ČR. Když se ho jedna z hlídek během jízdy snažila předjet, pokusil se ji vytlačit. Pronásledované vozidlo se nakonec hlídkám podařilo zastavit v Plaské ulici. Hlídky obklopily vozidlo, přičemž si strážník všiml, jak řidič ze svého místa přelézá na zadní sedadlo. Opakované výzvy s výstrahou, aby řidič opustil vozidlo, nerespektoval, proto bylo proti němu užito donucovacích prostředků. Proti řidiči bylo použito hrozby namířenou služební zbraní, a následně byl za použití hmatů a chvatů vytažen z vozidla a nasazena mu byla pouta," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

V poutech skončil i 25letý cestující. Ten sice z auta dobrovolně vystoupil, jenomže chtěl z místa odejít. V autě cestovala ještě mladá žena. Ta jako jediná nakonec vyvázla bez postihu. "Třiadvacetiletého řidiče si převzali policisté k dalšímu šetření. Zjištěno bylo, že byl na něj vydán příkaz k zatčení. Policisté muže podrobili testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který přinesl pozitivní výsledek. Jednání spolujezdce bude předáno k dořešení správního orgánu," dodává mluvčí strížníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24