QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Horké léto se nejspíš loučí. Potřebovat budeme deštníky

12.08.2019 8:02

Horkého počasí si v příštích dnech rozhodně neužijeme. Podle nové týdenní předpovědi nás až do 19. srpna čeká spíš oblačná obloha a srážky. Teploty budou jen nad hranicí 20 stupňů.

FOTO_QAP_CZ (9)

V pondělí bude oblačno až zataženo, místy se vyskytne občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 20 stupňů.

Podobné to bude i v úterý, kdy bude obloha znovu oblačná až zatažená, objevovat se budou i přeháňky nebo občasný déšť. Odpoledne a večer ale bude srážek ubývat a mělo by být až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou na zhruba 12 stupňů, nejvyšší denní se dostanou mezi 20 až 24.

Středa bude ve znamení polojasné až zatažené oblohy, zpočátku by místy mělo být přechodně až zataženo a k ránu se vyskytnou ojediněle mlhy. V průběhu dne bychom měli počítat také s přeháňkami. V noci naměříme 12 až 8 stupňů, přes den 19 až 23.

Ve čtvrtek nás čeká polojasno až oblačno, od západu postupně až zataženo a místy přeháňky nebo občasný déšť. Nejnižší noční teploty spadnou mezi 11 až 7 stupňů, nejvyšší denní se vyšplhají mezi 21 až 25.

Velká změna nepřijde ani v pátek. Bude oblačno, místy se znovu objeví přeháňky nebo občasný déšť. Večer by ale oblačnosti i srážek mohlo ubývat. V noci naměříme 15 až 11 stupňů, přes den 20 až 24.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Zpočátku polojasno, od západu postupně oblačno až zataženo a místy přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty zpočátku 13 až 9 °C, postupně 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 27 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24