Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Dlouholetý ředitel společnosti Bohemia Sekt Starý Plzenec odchází do důchodu, firma se mění

28.11.2011 21:34

Největší tuzemský výrobce vín a sektu, společnost Bohemia Sekt Starý Plzenec, ztrácí dlouholetého ředitele Josefa Vozdeckého. Po více než 41 letech u společnosti odchází do důchodu. Společnost změní vedení a bude z ní s.r.o.

ředitel BS Josef Vozdecký

Po více než 41 letech odchází do důchodu ředitel největšího výrobce tuzemských vín a sektu, Bohemia Sekt Starý Plzenec, Josef Vozdecký."Už přesluhuju dva roky," vysvětluje ředitel, který ve společnosti začal pracovat hned po studiích. Společnost mimo to čekají velké změny. Změní se z akciové společnosti na "eseróčko".

Josef Vozdecký nastoupil do tehdejšího podniku Bohemia Sekt v roce 1970 jako technolog. Ihned poté, co dostudoval vysokou školu v oboru vinařství. "Dostal jsem nástupní plat 1650 korun," pousmívá se nad vzpomínkou Josef Vozdecký. Na pozici ředitele je 20 let, od roku 1991. V čele společnosti je i přesto, že ta měnila několikrát majitele. Nyní je stoprocentním akcionářem nadnárodní společnost Henkell. I proto přichází na řadu změna, pro Bohemia Sekt dost podstatná. Od 1. ledna se mění z akciové společnosti na společnost s.r.o. a právě se změnou přichází i změna vedení. Dosud vedlo společnost představenstvo, v němž seděl právě i současný ředitel Josef Vozdecký, který ve funkci končí ke 31. prosinci 2011. Ve společnosti ale ještě v lednu 2012 zůstane, aby předal agendu. "Po odchodu bych rád zůstal ještě v oboru vinařství. Vždyť toto byla moje první a vlastně i poslední práce," konstatoval ředitel Bohemia Sekt.

Společnost povedou nyní 3 jednatelé, Ondřej Beránek, dosavadní finanční ředitel a místopředseda představenstva, dále obchodní ředitel a člen představenstva Petr Černý a šéf výroby Slavomír Hermann.

Nedojde ale ke změně základního kapitálu. "A nikde není psáno, že společnost s.r.o. nemůže mít dozorčí radu," myslí si Vozdecký.

Bohemia Sekt je nejvýznamějším výrobcem vín a sektu na trhu. Za minulý rok bylo prodáno více než dvě láhve sektu na hlavu každého občana ČR. Společnost má ve svém vlastnictví na 400 000 hektarů vinic, z nichž letos sklidilo přes 8 milionů kilogramů hroznů. "To je historicky druhá nejlepší sklizeň," pochvaloval si Vozdeckýs tím, že sklizeň předpokládá samozřejmě dobrý rok z hlediska kvality a množství vína.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte