Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

V kraji odstartuje potravinová sbírka! Zapojí se desítky obchodů

11.11.2016 7:01

Ve třech desítkách obchodů po Plzeňském kraji bude v sobotu 12. listopadu probíhat další ročník Národní potravinové sbírky. Kde a jak se můžete do sbírky zapojit?

Národní potravinová sbírka pomáhá každý rok lidem, kteří se ocitli v nouzi. Nasbírané potraviny budou i letos rozdělené mezi neziskové organizace. Ty je pak budou předávat azylovým domům, dětským domovům nebo lidem bez domova.

Praxe funguje velmi jednoduše. Ve vybraném obchodu ze seznamu nakoupíte, za pokladnou pak nákup předáte u dobrovolníků do nákupních košíků označených logem sbírky. Sobotní sbírka 12. listopadu trvá od 8 do 20 hodin.

Do sbírky se musí nakupovat trvanlivé potraviny jako jsou konzervy všeho druhu, sáčkové nebo instantní polévky všeho druhu, cukr, přísady do jídla jako koření, ocet, kečup hořčice nebo majonézy, luštěniny, těstoviny, obiloviny, trvanlivé uzeniny, rýže, olej, sirup, džem, med, čaj, káva, mouka, krupice, kaše, dětská výživa, sušenky, oplatky, piškoty, cereálie, cukrovinky pro děti, nápoje v obalech tetrapak.

Letos se do sbírky vybírá také drogistické zboží jako jsou prací prášky, prostředky na mytí nádobí, šampóny, mýdla, zubní pasty a hygienické potřeby pro děti.

V Plzeňském kraji se do sbírky zapojí celkem 30 obchodů, probíhat bude v Plzni, na Domažlicku, na Klatovsku, Rokycansku i Tachovsku. Kompletní seznam obchodů najdete zde.

FOTO: ilustrační - www.potravinypomahaji.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte