Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Kašperk, Velharice a Rabí hostí po celý víkend Dny šumavského trojhradí

15.06.2024 8:01

Tradiční akce šumavských hradů Rabí, Velhartic a Kašperku se letos koná právě tento víkend 15. a 16. června.

DSC06117

Tři šumavské hrady, jedno ústřední téma a dobrý důvod navštívit během víkendu všechny tři navzájem nijak vzdálené hrady, protože každý z hradů téma pojmenované Hrad a předhradí pojímá originálně a po svém. Dny šumavského trojhradí nabízí na každém hradu zajímavý program.

Kašperk připravil v sobotu i neděli speciální prohlídky s kastelánem, při nichž se na hrad a jeho bezprostřední okolí můžete podívat zcela novým pohledem.V průběhu soboty bude také na nádvoří hradu probíhat program pro veřejnost, vystoupí šermíři, divadelníci, žongléři, hudebníci s irskými písněmi, kejklíři.

Netradiční prohlídky se budou konat i ve Velhraticích u Sušice. I tady budete moci o tomto víkendu nahlédnout na hrad jiným úhlem pohledu - zvenku, z jeho bezprostřední blízkosti, tedy z podhradí. Speciální prohlídky jsou v 11 a ve 14 hodin.

Také největší hradní zřícenina Rabí se o víkendu zapojí do akce Dny šumavské trojhradí. Celý hradní areál bude průchozí samostatně bez průvodce a komentované prohlídky. "Příchozí si budou moci projít velké nádvoří i to malé, kde se nachází studna a hospodářské zázemí. Budou moci vejít do místností s modely hradu i vyjít do prvního patra Nového paláce, které slouží jako vyhlídkové místo, navštívit nejstarší část hradu (včetně vysoké obytné věže, tak zvaného donjonu) nebo prozkoumat členitá sklepení," informují z Rabí.

Po oba víkendové dny jsou v nabídce speciální prohlídky hradu. "Během nich vám představíme nejen hradní areál, ale i městečko v podhradí. Ukážeme vám, jak těsně byla obě místa provázána, jak hradní páni ovlivňovali osudy rabských obyvatel, nebo jak se naši sousedé zapsali do dějin hradu," uvádí Rabí na svých stránkách a doporučuje na prohlídky rezervaci.

foto: Kašperk, QAP.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte