Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Další podivná sbírka v centru Plzně! Věc budou řešit úřady

24.11.2017 10:51

Strážníci odhalili v centru Plzně další podivnou sbírku. Dvojice mužů vybírala od lidí peníze do pokladniček, řádná povolení a další náležitosti ale neměli.

202420_10
202420_10202420_15

V předvánočním období se s nejrůznějšími sbírkami opět roztrhl pytel. Lidé by ale měli být velmi obezřetní a prověřit si, komu skutečně peníze dávají.

Strážníci v tomto týdnu odhalili v centru Plzně další případ, kdy sbírka rozhodně neprobíhala podle platných pravidel. "Během odpolední pochůzky ulicí Bedřicha Smetany si pozorná hlídka ze stanice Územně strážní služby všimla dvou osob, jak provádí veřejnou sbírku. Oslovovaly kolemjdoucí a vybrané finanční prostředky přispívatelé ukládali do pokladniček uložených v taškách," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Jakmile začali strážníci muže prověřovat, vyšlo najevo, že jim chybí potřebná povolení a dokumenty. "Dalším prověřováním na místě strážníci zjistili, že nejenže pokladničky nesplňují náležitosti zákona o veřejných sbírkách, mimo jiné to, že nejsou viditelně opatřeny nápisem putovní pokladničkou a další, ale rovněž to, že sbírka má být podle předloženého osvědčení o konání sbírky prováděna také prodejem předmětů, prodejem vstupenek. V dokumentech, ani nikde jinde za jednotlivé prodávané předměty výše příspěvku uvedena nebyla," doplňuje mluvčí strážníků.

Vzhledem k podezření ze spáchání přestupků bude celá věc předána k dořešení správnímu orgánu.

FOTO: Městská policie Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství