QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

InterCora slaví 25 let existence! Oslava byla ve velkém stylu - FOTKY, VIDEO

19.01.2018 13:02

Jedna z nejvýznamnějších developerských společností v republice slaví čtvrt století. Jubileum oslavila ve velkém ve svém plzeňském sídle. Podívejte se na FOTKY i VIDEO!

foto-qap-cz (64)
foto-qap-cz (64)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (16)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (19)foto-qap-cz (20)foto-qap-cz (21)foto-qap-cz (22)foto-qap-cz (23)foto-qap-cz (25)foto-qap-cz (24)foto-qap-cz (26)foto-qap-cz (27)foto-qap-cz (28)foto-qap-cz (29)foto-qap-cz (30)foto-qap-cz (31)foto-qap-cz (32)foto-qap-cz (34)foto-qap-cz (33)foto-qap-cz (36)foto-qap-cz (37)foto-qap-cz (35)foto-qap-cz (38)foto-qap-cz (39)foto-qap-cz (40)foto-qap-cz (41)foto-qap-cz (43)foto-qap-cz (44)foto-qap-cz (42)foto-qap-cz (45)foto-qap-cz (46)foto-qap-cz (47)foto-qap-cz (48)foto-qap-cz (49)foto-qap-cz (50)foto-qap-cz (51)foto-qap-cz (53)foto-qap-cz (52)foto-qap-cz (54)foto-qap-cz (55)foto-qap-cz (56)foto-qap-cz (57)foto-qap-cz (58)foto-qap-cz (60)foto-qap-cz (59)foto-qap-cz (61)foto-qap-cz (62)foto-qap-cz (63)foto-qap-cz (235)

Společnost InterCora se za dobu svého působení stala skutečným developerským gigantem a její sláva ani po čtvrt století neupadá. Spíš naopak. Kromě České republiky expandují její projekty v poslední době i na Slovensko. Cesta k úspěchu se přitom začala rodit hned krátce po roce 1989.

"Když jsem se vrátil z emigrace, měl jsem určité zkušenosti a kontakty, které jsem mohl využít. Na druhé straně byla pro mě výhodou znalost prostředí, které bylo zde, kde jsem před tím žil. Sestavil jsem tým a hned po revoluci jsme začali pomáhat různým německým investorům z Bavorska, kteří chtěli v Čechách podnikat. Potřebovali personál, pozemky, poradit s právníky nebo daněmi a tak podobně. Z toho postupně vykrystalizovala vlna nákupu pozemků a výstavba obchodních center. Následně jsme se spojili s doktorem Güntherem Zembschem a založili jsme poslečnost InterCora, což je dnes 25 let," říká spolumajitel developerského giganta Ivan Hlaváček.

Společnost tak byla i u prvních velkých center v Plzni hned na počátku devadesátých let minulého století. "Na Lochotíně to byla Edeka, naproti Penny Market Košutka...těmito objekty jsme nastartovali éru developerského podnikání," vzpomíná Ivan Hlaváček.

foto-qap-cz (2)

Za čtvrt století existence stojí InterCora u téměř nespočetné řady veleúspěšných projektů. Přesto pro Ivana Hlaváčka jsou některé z nich významnější i z osobního hlediska. "Enormně pyšní jsme na to, že se nám podařilo zrealizovat Hornbach u Prazdroje. Je to objekt, o kterém se často hovoří a je neustále na přetřesu. Pyšný jsem ale i na to, že se nám podařilo zakotvit zde na Rondelu, postavit tady jeden z prvních Kauflandů na obrovské ploše a v současné době dovést projekt do dnešní podoby a zároveň udělat remodeling celého prostředí," říká spolumajitel společnosti InterCora.

"Do budoucna to nebude naší branži už tak jednoduché, ale vzhledem k tomu, že máme ve vlastnictví řadu objektů, které po pomalu dvaceti letech začínají mít nárok na úpravy a rekonstrukce, na nové obchodní prostředí, tak je možné, že nepůjde tolik o novou výstavbu. Samozřejmě takováto firma nemůže fungovat bez expanze, takže máme zajištěno zhruba šest pozemků, u kterých bude realizace probíhat v letošním a příštím roce. Je to jak v Čechách, tak i na Slovensku," dodává.

Jednou z nejnovějších výjimečných akcí společnosti bylo otevření hybridního multifunkčního centra v Banské Bystrici na Slovensku. "Na ploše 25 tisíc metrů čtverečních jsme propojili obchodní centrum s autobusovým nádražím, které tam provozuje město. To byl takový nadnárodní projekt, kde se spojila městská správa se soukromým sektorem," uzavírá Ivan Hlaváček.

Výročí oslavila společnost dnem otevřených dveří i kulturním programem. Nechyběla ani československá legenda Pavol Hammel...

Oslavy probíhaly v přímo v sídle společnosti v Plzni v budovách na Rondelu. Už od odpoledních hodin byly otevřené firemní prostory. Nechyběla ochutnávka vín z vinařské oblasti Franken, podávaly se bavorské speciality a přímo z Bavorska dorazily i naprosto čerstvé preclíky pekařství Kutzer.

Následný večerní program byl připravený v loňském roce nově otevřeném Food Point Rondel. "Jako ekonomický náměstek jsem rád, že se u nás rozvíjí i podnikání. Díky tomu, že se s podnikateli potkáváme, zjišťujeme, co od města potřebují. Všichni se shodují v tom, aby jim město podnikání nekomplikovalo, aby komunikovalo. Já doufám, že s firmou InterCora se nám to podařilo. 25 let je velmi dlouhá doba v životě člověka, ale ještě delší v životě firmy. Chtěl bych pogratulovat za to, jaká obrovská práce za tím je. Zároveň bych rád poděkoval, že firma InterCora se chová sociálně odpovědně, komunikuje s městem Plzní a zároveň přispívá na veřejný život ve městě," řekl na začátku oslav náměstek primátora Pavel Kotas.

Kromě bohatého rautu plného specialit byl připravený také hudební program. Jako vzácný host vystoupil slovenský zpěvák Pavol Hammel. "Jsem rád, že při jubileu 25 let, co existuje tato československá firma, můžeme být součástí oslav. Jsem šťastný, že můžeme strávit tyto příjemné chvíle zde s vámi," řekl zpěvák před samotným vystoupením, ve kterém naservíroval nadšeným hostům samozřejmě také nejznámější hity jako Medulienka, Kamalásky nebo Učitelka tanca.  

FOTO, VIDEO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24