Jak na lahodnou domácí zmrzlinu? Foodblogerka má jednoduchý tip

05.08.2018 9:31

Zmrzlina v tomto horku přijde vhod. Pro lahodnou studenou "mňamku" ale rozhodně nemusíte do obchodu nebo cukrárny. Jednoduchý a zaručený recept servíruje Andrea Motlíková...

zmrzlina

Domácí zmrzlinu si může udělat doma každý, z jakéhokoliv ovoce a bez zmrzlinovače. Je to fakt jednoduché, prostě se rozmixuje pár přísad a zmrazí....

Na přípravu budete potřebovat:

  • 250 - 300 g ovoce, omytého, případně oloupaného a zbaveného pecek ( na foto zmrzlina z broskví )
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 150 ml smetany na šlehání
  • moučkový cukr podle chuti
  • šťáva z citronu nebo limetky

Postup přípravy receptu:

Ovoce vložíme spolu s tvarohem do mixéru a přisladíme moučkovým cukrem podle toho, jak je ovoce sladké. Rozmixujeme dohladka a postupně přiléváme smetanu. Dochutíme šťávou z citronu nebo limetky, ale nemusíme. Když je vše krémové a hladké, přelijeme směs do nádoby vhodné do mrazáku, nejlépe plastové krabice a necháme mrazit.

Alespoň třikrát, vždy po hodině, důkladně směs promíchejte, aby se nevytvořily nežádoucí krystaly a zmrzlina byla hladká.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice S Andreou v kuchyni.

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT