Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Parkoviště u Kauflandu je poloprázdné! Proč? Je totiž placené

09.12.2011 12:08

Není to dlouho, co se u plzeňského Kauflandu nedalo zaparkovat, parkovali tam totiž nejen zákazníci Kauflandu ale i ti, kteří chtěli do centra Plzně. Nyní parkoviště má zaplněnou tak polovičku parkovacích míst a vjezdy jsou hlídány.

PC083785

Je to sotva pár dní, kdy se u Kauflandu u kruhového objezdu na Lochotín nedalo hnout. Parkoviště byla nacpané k prasknutí. Nyní se dá zaparkovat na více než polovině míst. Jak je to možné?

Konečně kdosi pochopil, že parkoviště není veřejné ale je pro ty, kdo jedou nakupovat do Kauflandu nebo přilehlých obchůdků. A tak nyní u každé cesty na nebo z parkoviště stojí hoši - hlídači. Pečlivě rozdávají lístečky na parkování. Parkoviště je totiž placené od pondělí do pátku v čase 6 - 18 hodin. Zdarma máte 120 min tj 2 hodiny a ty by vám měly stačit k nákupu. Za každou další započatou hodinu zaplatíte 30 korun.

Provozovatelem parkoviště na pozemku Kauflandu je společnost COMIENZO s.r.o. z Prahy 10. Stejně, jako tomu bývá u ostatních placených ploch, není ani tato hlídaná. Veškerá pravidla a parkovací řád najdete u každého vjezdu.

"Je to dost znát, že se tady platí, vždyť se koukněte, parkoviště je poloprázdné," ukazuje hlídač u vjezdu od Roudné. V tu chvíli zrovna přijíždí muž v saku a diví se, že se tady platí. "Nějaká novinka, no to je teda bordel...," konstatuje velmi naštvaně, když mu hlídka sdělí, že je parking placený, a otáčí se a jede pryč. I s nadávkami. Není jediný. Ale není divu, vždyť právě takoví, kteří sem jezdili parkovat zadarmo, tady blokovali místa nakupujícím. Ti pak raději jeli jinam, kde se dá parkovat.

Auta ale úplně nezmizela. Jen se přesunula od Kauflandu do okolních uliček a na plochy, kde se neplatí žádné peníze. Tady je teď doslova narváno.

Kaufland ale tvrdil, že s parkováním problém nebyl

Ještě na počátku října tvrdil mluvčí společnosti Kaufland, že s parkováním problém nemají. "V současné době lze konstatovat, že na prodejně v Plzni v Lochotínské ulici jsme zaregistrovali vyšší vytíženost parkoviště. Domníváme se ovšem, že naši zákazníci pohodlně zaparkují a nakoupí," sdělil počátkem října QAPu Michael Šperl za společnost Kaufland. "Situaci budeme nadále pečlivě monitorovat."

Nejdříve problém nebyl, ale najednou je vyřešen. To asi to monitorování situace. Mluvčí Kauflandu Michael Šperl uvedl, zcela protichůdně proti tomu, co řekl v říjnu, "Situace kolem parkování u obchodního domu Kaufland v Lochotínské ulici se stala pro zákazníky velmi nepříjemná," konstatoval  tentokrát. Jak se asi za tu dobu od října situace tak drama ticky změnila?

"Vzhledem k tomu, že nám velmi záleží na spokojenosti našich zákazníků, připravili jsme určitý systém zpoplatnění, dle kterého zákazníci našeho obchodního domu mohou parkovat určitou, dostatečnou pro nákup, dobu zdarma. Poté parkování podléhá zpoplatnění. Jsme přesvědčeni o tom, že opatření přispěje k pohodlnému zaparkování především s ohledem k zákazníkovi," dodal mluvčí společnosti Kaufland.

Čtěte Rychtářka je prázdná, parkoviště u Kauflandu praská ve švech

U Kauflandu se nedá parkovat, udělá s tím někdo něco?

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT