Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Ministr Pospíšil ocenil vězeňské strážce

07.11.2011 19:40

Tři strážci z vězeňské služby v Plzni na Borech obdrželi v pondělí 7. listopadu od ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila vyznamenání za zásah, který provedli začátkem října, kdy dvojice mužů ve škodovce prorazila bránu věznice.

img-6394
img-6355img-6394img-6405

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil předal v pondělí 7. listopadu v plzeňské věznici vyznamenání trojici příslušníků vězeňské služby, kteří zasahovali v noci 5. října, kdy do prostoru věznice násilím pronikli dva muži v osobním autě.

Vyznamenání udělil strážným věznice generální ředitel VS ČR Jiří Tregler a ministr Pospíšil zdůraznil, že se jednalo o nebezpečný útok proti věznici, který zasahující příslušníky opravňoval k užití střelných zbraní. "Oni se však přesto rozhodli zbraně nepoužít a tím vlastně oběma útočníkům zachránili život," ocenil ministr a poděkoval přitom strážným věznice za to, že se incident obešel bez zranění. Generální ředitel VS ČR Jiří Tregler dodal, že v okamžiku samotného útoku nebylo totiž jasné, kolik je ve voze osob a zdali nejsou ozbrojeny.

Nyní se připravuje rekonstrukce hlavního vstupu do věznice, a to na první polovinu příštího roku. "Rekonstrukce vjezdu do borské věznice byla připravena ještě před říjnovým útokem a navazuje na rozsáhlou rekonstrukci zdejší ohradní zdi, která se uskutečnila v uplynulých měsících," uvedl Tregler.

Více o události z 5. října se dočtete v článku Bránu věznice na Borech prorazili škodovkou.

Zdroj: Vězeňská služba ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte