V souladu se směrnicí EU, tento web používá cookies. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.

Podmínky užívání cookies      Ano, povolit cookies

Jako v luxusní restauraci! Kuřecí prsa s medovým citronem musíte zkusit

img_4022-br
24. 2. 2019 9:39

Přemýšlíte, jak vykouzlit oběd jako v exkluzivní restauraci? Tip od foodblogerky rozhodně zabere. Kuřecí prsa s medovým citronem jsou jasnou volbou...

Na přípravu budete potřebovat:

4 kuřecí prsa
1 větší citron
plátky schwarzwaldské šunky nebo jiné sušené
med
3 větší stroužky česneku
150ml smetany
100ml vývaru
citronový pepř (pokud nemáte, nic se neděje, dejte černý čerstvě nadrcený)
kousek másla
čerstvá šalvěj a dobromysl
sůl

Postup přípravy receptu:

Každé prso rozdělíme podélně na dva plátky, osolíme, bohatě opepříme, poklademe na každý 2 lístky šalvěje a zabalíme do plátku šunky. Můžeme připnout párátkem. Vyskládáme do pekáčku.

Citron nakrájíme na kolečka cca půl cm a každý potřeme zlehka medem. Zastrkáme je mezi maso, posypeme dobromyslí, stroužky česneku přepůlíme a také přidáme, poklademe plátky másla a vložíme přiklopené do trouby rozpálené na 200°C.

Asi po 15 minutách podlijeme vývarem, odklopíme a pečeme ještě 25 minut. Občas maso přelijeme výpekem. Pak maso vyndáme, udržujeme teplé, do šťávy rozmačkáme měkký česnek a přilijeme smetanu. Vrátíme zpět do trouby a necháme provařit a trochu zredukovat. Dochutíme a nakonec vrátíme na chvíli prohřát maso a je hotovo.

foto a recept: Andrea Motlíková

Více receptů najdete na blogu V kuchyni vždy otevřeno nebo v naší rubrice recepty - S Andreou v kuchyni.

MK
sdílet na facebook

Hodně vyvoněná dobrota! Klobásy z pekáčku na bylinkách si zamilujete

Lifestyle
 čtení
19. 10. 2019 13:59

Plavková sezóna je dávno pryč, tak se uvolněte a dejte si pořádnou dobrotu! Klobásy z pekáčku na bylinkách se žampiony jsou luxusní záležitost...

Oslavy Plzeňského Prazdroje nekončí! Roadshow po hospodách nemine ani Plzeň

Zprávy Plzeň
 čtení
19. 10. 2019 9:38

Oslavy uvaření první várky Pilsner Urquell začaly tradičně letos v Plzni Pilsner Festem. Tím ale nekončí. Opět se rozjela roadshow po hospodách v republice. Teď míří do Plzně...

  QAP téma   Kam na oběd?
U PAŠÁKA, pivovar - restaurace      Kalikovský Mlýn      Restaurant Flora      Pivnice Flora      
  Tipy do Bavorska

Prodlužte si léto v lázních Therme Eins!

Počasí - Plzeňský kraj

Předpověď počasí Vám přináší: In-počasí

QAP doporučuje

  Český software s.r.o.

Tvorba www stránek

  MEDIA PRODUCTION s.r.o.

Inzerujte na nejatraktivnější LED obrazovce v Plzni!

  Přehled dnešních akcí