Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Policisté vzali útokem chatařské osady v regionu! Zkontrolovali víc jak tisícovku chat!

15.11.2013 12:19

Kontroly chatových osad během chalupářské pauzy probíhají průběžně po celém kraji. Tentokrát vyrazili do terénu policisté z Nepomuku, Blovic, Města Touškov i ze Stříbra. Podívejte se na fotky.

STP87006
STP87004STP87006STP87010STP87012STP87013

Pauza v "chataření" v regionu už postavila do pozoru zloděje a vykradených chat i chalup a jiných objektů v osadách přibývá. Velmi často si za to můžou chataři sami, když nechají otevřené okenice nebo na zahradě volně ložený žebřík. Policisté kontrolují chaty průběžně v nepravidelných intervalech. Tentokrát to opravdu vzali zeširoka.

Na mnoha místech regionu v tomto týdnu probíhají kontroly policistů v chatových osadách. Muži zákona kontrolují zabezpečení objektů, ale hlavně to, jestli už se do nich někdo nevloupal nebo v nich dokonce nepřespává. Do terénu šel tentokrát i psovod.

"Celého bezpečnostního opatření se účastnili policisté z Obvodního oddělení Policie České republiky Město Touškov, Úněšov, Nepomuk, Blovice a Stříbro, dále pak policisté z Dopravního inspektorátu Plzeň – venkov a psovod se služebním psem, v maximálním možném počtu nasazených policistů," vypočítává nasazené síly mluvčí policie Jan Koželuh.

Celkem policisté v jednotlivých osadách zkontrolovali víc jak tisícovku objektů!

"Policisté při bezpečnostním opatření provedli pátrání v 1194 objektech a v celkem 32 chatových osadách, kde kontrolovali celkem 31 osob a 6 vozidel. Policisté uložili jednu blokovou pokutu a zjistili cenné poznatky k zájmovým osobám. V rámci opatření nebylo zjištěno žádné narušení rekreačního objektu. Proto jsme toto bezpečností opatření vyhodnotili velice pozitivně a v dalších kontrolách budeme zcela jistě intenzivně pokračovat," říká mluvčí policie. 

A jak se zachovat, když už přijdete k vyloupené chatě? Hlavně po zlodějích neuklízet, zní hlavní rada policistů. "Důležité je nevstupovat do objektu, jelikož pachatel může být uvnitř a nedoporučujeme pachatele zadržet násilím. Následně neuklízet po zlodějích, jelikož se zničí stopy, pomocí nichž můžeme pachatele zjistit, a samozřejmě neprodleně případ oznámit na Policii České republiky," dodává Jan Koželuh. 

FOTO: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte