Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Božkovský ostrov bude už letos kompletní! Chystá se i parkoviště, AKTUÁLNÍ FOTKY

07.04.2015 13:58

Revitalizace Božkovského ostrova v Plzni bude už letos kompletní. Během léta vyroste i nové parkoviště pro bezmála 90 aut. Vodní průleh ostrovem s herními prvky už bude hotový v dubnu. QAP.CZ přináší podrobnosti!

Božkovský ostrov_QAP_foto (12)
Božkovský ostrov_QAP_fotoBožkovský ostrov_QAP_foto (2)Božkovský ostrov_QAP_foto (3)Božkovský ostrov_QAP_foto (4)Božkovský ostrov_QAP_foto (5)Božkovský ostrov_QAP_foto (6)Božkovský ostrov_QAP_foto (7)Božkovský ostrov_QAP_foto (8)Božkovský ostrov_QAP_foto (9)Božkovský ostrov_QAP_foto (10)Božkovský ostrov_QAP_foto (11)Božkovský ostrov_QAP_foto (12)

Přeměna Božkovského ostrova v Plzni na další relaxační zónu i se sportovním vyžitím odstartovala v roce 2011 a po zhruba pěti letech v letošním roce skončí. V současné době už se finišuje s budováním vodního průlehu ostrovem, který nabídne i herní prvky pro děti.

Božkovský ostrov se za posledních pět let proměnil skutečně k nepoznání. Vyrostla in-line dráha, stezka s cvičebními prvky, postupně přibyla i nová lávka přes řeku a v současné době se finišuje s budováním průlehu.

"V tomto měsíci bude hotovo. Instalovat se budou ještě herní prvky, kdy v místě vznikne jakési fyzikální hřiště pro děti. Dodělat průleh je momentálně prioritní," řekl QAPu místostarosta druhého obvodu Jan Fluxa. Zatímco na drtivou většinu akcí na ostrově obvod získal nejrůznější dotace, právě herní prvky bude hradit bez dotací a jejich předpokládaná cena je kolem 700 tisíc.

Problémy s parkováním vyřeší nové parkoviště pro bezmála 90 aut...

Sportovní nadšenci, ale i rodiče, kteří vozí děti na tréninky do sportovníého areálu a milovníci procházek v oblasti se velmi často vyrovnávají s problémy s parkováním. To by už ale během letošního roku mělo být také vyřešené.

"Postaví se parkoviště u nové lávky přes řeku. Celkem je tam plánováno 86 míst, z toho 5 míst pro handicapované. Předpokládané náklady jsou tři miliony," dodává místostarosta. Stavět by se mělo během léta a na podzim by mělo být hotovo. Tím také revitalizace definitivně skončí.

Revitalizace odstartovala v roce 2011 a jako první přišla hned na začátku zeleň. O rok později už se začala budovat in-line dráha za víc jak 4 miliony. V letech 2013 a 2014 pak přibyla nová lávka přes řeku Úslavu a také cyklostezka, což představovalo největší investici za skoro 16 a půl milionu a také v tomto případě sehrály velkou roli dotace. 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství