Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Házenkáři Talentu M.A.T. slaví titul! Po 15 letech je Plzeň mistrem extraligy házené! FOTKY S POHÁREM!

03.05.2014 11:47     03.05.2014 20:18

Házenkáři Plzně slaví po dlouhých 15 letech titul mistra extraligy. Nervydrásající utkání v Lovosicích nakonec vyhráli nejtěsnějším možným výsledkem 29:28!

hazenkari plzen_titul (2)
hazenkari plzen_titul (1)hazenkari plzen_titul (2)hazenkari plzen_titul (3)hazenkari plzen_titul (4)hazenkari plzen_titul (5)hazenkari plzen_titul (6)hazenkari plzen_titul (7)hazenkari plzen_titul (8)hazenkari plzen_titul (9)hazenkari plzen_titul (11)hazenkari plzen_titul (12)hazenkari plzen_titul (13)hazenkari plzen_titul (14)hazenkari plzen_titul (15)hazenkari plzen_titul (16)hazenkari plzen_titul (17)hazenkari plzen_titul (18)hazenkari plzen_titul (19)hazenkari plzen_titul (20)hazenkari plzen_titul (21)hazenkari plzen_titul (22)hazenkari plzen_titul (24)hazenkari plzen_titul (25)hazenkari plzen_titul (26)hazenkari plzen_titul (28)

Házenkáři plzeňského Talentu M.A.T. vrátili po dlouhých 15 letech titul extraligy na západ Čech. Tým porazil ve velmi důležitém utkání Lovosice 29:28. Ještě v prvním poločase přitom svěřenci trenéra Martina Šetlíka prohrávali. Do konce nadstavby zbývají ještě tři kola, Plzni už ale titul mistrů nikdo nevezme!

Vypjaté utkání, boj do poslední vteřiny a utkání o titul přesně jak má vypadat. To byl zápas plzeňského Talentu M.A.T. v Lovosicích. I když po prvním poločase měli svěřenci trenéra Šetlíka na svém kontě pětigólové manko, dokázali to vyrovnat a ve druhém poločase šli jasně za svým cílem. Perfektními zákroky především v závěru utkání se opět blýskl gólman Radek Motlík.

Do prvního poločasu přitom Plzeň nevstoupila vůbec šťastně a domácí se v úvodní části zápasu dostali hned do vedení. První gól Plzně zařídil až v 9. minutě Tonar. Parádní únik v 15. minutě pak předvedl Petr Wineklhöfer a skóre upravil na 5:6 z pohledu Plzně. Následně sse srovnat na 6:6 podařilo Petru Linharotvi. Plzeň se sice Lovosic držela, ale do vedení se jí v prvním poločase nepodařilo dostat. Podruhé na rozdíl tří gólů se Talent dostal ve 22. minutě během přesilovky Severočechů, kdy Lovosice zvýšily na 12:9. V závěru prvního poločasu navíc situaci zkomplikoval Jakub Šindelář, který vyfasoval červenou kartu. Po prvním poločase tak Plzeň prohrávala 12:17 a v tu chvíli to na velké oslavy titulu rozhodně nevypadalo.

Druhý poločas už byl ale v režii svěřenců trenéra Martina Šetlíka. Ve 47. minutě Plzeň srovnala na 22:22 a v tu chvíli už převzala těsnou vládu, kterou udržela do konce zápasu. Fanoušci si ovšem museli ještě připravit hodně pevné nervy. Lovosice sice zvládly vyrovnat, ale vedení už na svoji stranu nestrhly. Plzeň následně zvýšila na dvougólový náskok a domácí už se ze stálého tlaku Talentu nevymanili.

V 59. minutě Leoš Petrovský zvýšil na 29 : 26 pro Plzeň a i když domácí dokázali ještě snížit plzeňský náskok a těsně před koncem ještě Motl upravil výsledek na 28:29, vítězství plzeňských házenkářů již bylo zpečetěné. 

Velkou poklonu opět zaslouží brankář Radek Motlík, který se ve druhém poločase "rozchytal" a předvedl parádní výkony, kterými tým především v závěru dramatického duelu hodně podržel.

"We are the Champions"! Halou Lovosic zněla hymna mistrů pro Plzeň!!!

Oslavy titulu se okamžitě po skončení zápasu přesunuly na palubovku. Jako první pohár pro mistry převzal zaslouženě brankář Radek Motlík. Halou se pak rozezněla tradiční píseň "We are the Champions".

"My jsme sem jeli vyhrát. Byl to fakt boj na krev," hodnotil hned po utkání v přímém přenosu České televize Jakub Škvařil.

"Já bych chtěl klukům poděkovat. Jsem rád, že jsem potřetí u titulu. Teď je to ale hlavně kluků na hřišti. Začátek se nám nepovedl, dostali jsme nešťastné góly. Ve druhém poločase jsme to pětibrankové manko dokázali stáhnout. Tohle není náš konec, to je začátek," řekl trenér Martin Šetlík v České televizi po duelu s tím, že doufá, že se podaří sehnat partnery, aby se klub dál rozvíjel a dobří hráči nemuseli odcházet do zahraničí.

Z Lovosic čerství mistři zamířili rovnou do centra Plzně, kde i s pohárem objevili přímo na náměstí Republiky! QAP.CZ byl u toho! Podívejte se na fotky šťastného týmu s pohárem! 

Do konce sezóny zbývají ještě tři kola. Házenkáře Talentu M.A.T. teď čeká 11. května po delší době domácí utkání. V hale Lokomotiva přivítají Jičín.

HK .A.S.A. Město Lovosice - SSK Talent M.A.T. Plzeň     28:29 (17:12)

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství