Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Studentská firma The Pops vyrábí a prodává cukrovinky

26.02.2015 18:45

Jako v reálné firmě, přesně tak to chodí ve fiktivní firmě na výrobu lízátek studentů Akademie hotelnictví a cestovního ruchu. Cílem firmy je vytvoření vazby na komerční sféru a zaměstnavatele.

vyroba_lizatkek_the_pops

Studenti Akademie hotelnictví a cestovního ruchu založili v rámci výuky vlastní obchodní společnost The Pops, ve které vyrábí lízátka a další sladkosti v severoamerickém stylu.

Pod vedením učitele a konzultanta funguje skutečná výroba i prodej a žáci tak mají jedinečnou možnost, vyzkoušet si založení a vedení podniku na vlastní kůži.

Společnost The Pops funguje ve škole od října 2014. Studenti si nejprve sami zvolili výrobky, sestavili podnikatelský plán a právní rámec. "Projekt s názvem Studentské firmy nově zavádíme v prvním a druhém ročníku. Cílem výuky je propojit vyučovanou teorii odborných předmětů s praxí. Práce ve studentské firmě umožňuje žákům prakticky vyzkoušet založení a vedení podniku Jedná se o reálnou činnost, nikoliv fiktivní. O lízátka a cukrovinky, které prodáváme v rámci školy, je velký zájem," říká ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Mgr. Jana Linhartová.

Vše probíhá jako u skutečné společnosti, studenti mají vlastní management a vedou účetnictví. V rámci studentských firem se žáci setkají i se skutečným informačním systémem použitým pro práci takové firmy, prací marketingu, obchodu, výrobou webu a dalších nezbytných podnikatelských aktivit. Cílem je i vytvoření vazby na komerční sféru, na zaměstnavatele, kteří přiblíží prostřednictvím workshopů a koučovacích setkání s pedagogy a žáky reálné příležitosti jejich minifirem na skutečném trhu, upozorní na nedostatky jejich záměru a pomohou s vyladěním produktu na potřebnou profesionální úroveň.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
EUC
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte