QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam vyrazit s dětmi? Vyzkoušejte kukuřičné bludiště

29.07.2020 13:14

Plzeň a okolí nabízí rodinám s dětmi v letních dnech spoustu příležitostí, kam vyrazit za zábavou. Velkým lákadlem je i pohádková expozice na Radyni nebo zookoutek v Arboretu Sofronka. 

333

Napínavé bloudění cestičkami ve vzrostlé kukuřici si užijí návštěvníci kukuřičného bludiště u Červeného Hrádku. Bludiště se rozkládá na ploše větší než fotbalové hřiště. Pro návštěvníky je tu připravená soutěž, při které musí objevit osm ukrytých písmen a z nich pak skládat slova. Bludiště je otevřené každý den od devíti hodin ráno až do setmění.

Čtvrt hodiny jízdy od Plzně stojí hrad Radyně, který nechal na kopci nad Starým Plzencem vystavět král Karel IV. Do současnosti se zachoval hradní palác a hladomorna a především 22 metrů vysoká věž. Na věžní vyhlídce je krásný rozhled do okolí a návštěvníkům je k dispozici pozorovací dalekohled. Ve věži se nachází audiovizuální pohádková expozice, ve které se děti i dospělí seznámí s pohádkovými bytostmi z pověstí o hradu Radyně.

Přímo v Plzni láká k návštěvě Arboretum Sofronka. Původně výzkumné pracoviště se před několika lety otevřelo školám, školkám i běžným návštěvníkům. Na ploše 22 hektarů v současnosti roste šestnáct druhů borovic a nachází se tu také dva rybníky. Nedaleko vstupu do arboreta je zookoutek s ohradou s daňky, které je možné pozorovat z vyvýšených vyhlídek. Děti mohou prozkoumávat také průlezky z dřevěných klád nebo vyluzovat různé tóny na "stromofonu". Součástí areálu je i expozice o včelařství, kde mohou návštěvníci přes prosklenou stěnu nahlédnout do skutečného úlu.

FOTO: Plzeň - Turismus

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24