QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Kam za zábavou o posledním červencovém víkendu? Podívejte se na tipy

25.07.2019 14:59

Prázdniny se lámou v polovině. Je tady poslední červencový víkend. Nabídne celou řadu akcí. Chybět nebudou festivaly, trhy, promítají letní kina a pokračují také poutě! Nechte se inspirovat!

IMG_8525

Sobota 27. července

V Plzni můžete opět vyrazit na farmářské trhy na náměstí Republiky od 8 do 12 hodin. Pochutnáte si na luxusní farmářské snídani, nakoupit můžete luxusní uzeniny, zeleninu i pečivo a další sortiment.

Promítání letního kina si užijete v plzeňském Hradišti v rámci Hradišťského kulturního léta. Od 21:30 se bude promítat film Jak vycvičit draka 3. Ve stejnou dobu se bude promítat i ve Spáleném Poříčí v zámeckém parku, na programu je Honza málem králem.

Švihov patří už od pátku populárnímu hudebnímu festivalu Hrady.cz. Hlavní program proběhne v sobotu. Hned na dvou scénách se návštěvníci mohou těšit například na kapely No Name, Trautenberk, Visací zámek nebo Jelen. Chybět nebude ani skupina Kryštof. Kompletní program najdete zde.

V šumavském Anníně se koná IV. sklářská anenská pouť. V sobotu během odpoledne a večera dojde na pokus o rekord ve shromáždění Ann. Pozváni jsou i komisaři z Agentury Dobrý den Pelhřimov. Anny se budou počítat přesně ve 14:30.

XXXVIII. Nepomucký trojúhelník bude probíhat celý víkend. Závod historických motocyklů a sajdkár s dlouholetou tradicí odstartuje v sobotu v 8:30 tréninky. Závody jsou na programu v neděli od 9:30, start je u Sokolovny Nepomuk.

Noční prohlídky zámku v Chudenicích jsou na programu od 18 hodin. Prohlídky budou probíhat každých 30 minut. Prohlídky budou plné pomotaných pohádek a určené jsou pro děti i dospělé. Odstartují v 18 hodin a pokračovat budou vždy po 30 minutách. Rezervace vstupenek je nutná na telefonu 724 007 576.

Opět po roce ožije centrum Stříbra multižánrovým festivalem Stříbření. Zahájen bude 27. července v 16 hodin u muzea, kde bude pro děti připravena rukodělná dílnička, ukázky leteckých modelářů a také se představí tanečníci. Postupně v programu vystoupí kapely Tabasker a Ocho Ríos.

Do údolí řeky Mže v Pavlovicích opět míří divadlo Podkova. Letos zahraje inscenaci Úplní cizinci v podání absolventů herectví a tance Pražské konzervatoře. Divadlo v přírodě je naplánováno na sobotu 27. července od 17 hodin.

Fanoušci Viktorky můžou vyrazit fandit. Viktoriáni v rámci FORTUNA:LIGY přivítají doma Karvinou od 19:30.

V Klatovech pokračují komentované prohlídky města. Sraz je v 10:00 na dvorku Koškovského domu. Prohlídky zavedou návštěvníky do bývalého dominikánského kláštera, arciděkanského kostela a na středověké opevnění. Součástí je i film o historii a památkách města. Prohlídky jsou zdarma.

Letní kino v Domažlicích hostí Léto s Blaníkem. Začátek je v 17 hodin. Vystoupí Maxíci, Petra Janů, Michal Šindelář a Tomáš Klus. vstup je zdarma.

V Radnicích na letní scéně Pod Kalvárií odstartuje v 17 hodin folkový festival Radnické sedlo. O hudební program se postarají kapely Nezmaři, Proradost nebo například Kvintet Písek. Další podrobnosti najdete zde.

V Přívěticích se slavnostně otevře nově zrekonstruovaný společenský sál. Akce startuje ve 14 hodin, o hodinu později začne koncert Strašické pohodovky a od 20 hodin bude večerní taneční zábava za doprovodu skupiny Sortiment.

Neděle 28. července

Zavítat můžete do plzeňské Velké synagogy na komentovanou prohlídku. Dozvíte se mnohé o její historii, architektuře, i o židovských zvycích. Prohlídky se konají v neděli v 11:00, 13:00, 15:00 a 17:00 hodin. Cena vstupenky je stejná jako cena prohlídky synagogy bez průvodce, tedy 80 korun.

Zámek Kozel zve na ohnivé španělské rytmy, ty zazní na zámeckém nádvoří od 18:00 v rámci koncertu Quien sabe, který slibuje tanec, zpěv a krásné ženy.

V plzeňském Hradišti můžete na plovárnu vyrazit na promítání letního kina od 21:30. Na programu je hororový hit Halloween.

Počasí navíc láká ke koupání v přírodních koupalištích. Jak je to s kvalitou vody na koupalištích v regionu se dočtete zde.

V průběhu víkendu pokračují poutě v regionu. Vyrazit můžete do Ledec u Plzně, na Domažlicku se atrakce roztočí v Horšovském Týně, v Postřekově a také ve Staňkově.

FOTO: Milan Janoch

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24