Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Šumavu zasypal nový sníh! Hasiči mají plné ruce práce

09.01.2019 12:39

Šumava dostala od úterý zase další pořádnou dávku nového sněhu. Ve velkém počasí zaměstnává hlavně hasiči, kteří jsou v terénu v podstatě od středečního rána.

1

Předpovědi meteorologů se tentokrát vyplnily. Na Šumavě za poslední dny napadly desítky centimetrů nového sněhu. Zatímco v lyžařských areálech si mnou ruce, komplikace dělá sníh zejména na silnicích.

Například na Železnorudsku od úterý napadlo až okolo 30 čísel nového sněhu. Sníh ovšem dělá problémy v podstatě na celém Klatovsku. "V průběhu dneška mají hasiči co dělat na Klatovsku. Přesněji Železnorudsko, okolí Modravy, Srní a Filipovy Huti. Ve většině případů jde o odstranění padlých stromů, v jednom případě o dopravní nehodu osobního auta s lehkým zraněním a jedno vyproštění zapadlého nákladního auta," shrnuje mluvčí hasičů Petr Poncar.

Podle aktuální předpovědi má sněžit i nadále. Do čtvrtečního rána by někde mohlo připadnout opět až dvacet čísel sněhu. Platí to zejména pro vyšší polohy na Klatovsku nebo Domažlicku. Podrobnosti k aktuální výstraze ČHMÚ najdete zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT