Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tip na výlet: Dům vzhůru nohama, stezka v korunách a celodenní zábava pro děti!

02.08.2013 0:19

Chcete se vydat s dětmi na parádní prázdninový výlet? Užijte si den v Bavorsku nedaleko hranic - je tu stezka v korunách stromů, dům vzhůru nohama i zážitkový park s nejdelší bobovou dráhou!

hausamkopf_1

Máme pro vás další skvělý tip na výlet! Nejen stezka v korunách stromů, ale i stezka optických klamů, lanový park pro vaše děti, k tomu pohled na živé lamy a jedna úplná novinka - dům vzhůru nohama! Na závěr ještě můžete zavítat s dětmi do sousedního zážitkového centra se spoustou atrakcí, rozhlednou a bobovou dráhou a super rodinný den je na světě!

Navštivte les plný divů se stezkou v korunách stromů WaldWipfelWeg nedaleko hranic v Bavorsku a zážitkový park „Egidi-Buckel" s nejdelší bobovou dráhou v bavorském lese!

Městečko St. Englmar leží nedaleko hranic s Českou republikou, v blízkosti obce Viechtach (50 km od Železné Rudy, 40 km od Folmavy, 90 km od Strážného).
St. Englmar je ještě tak trochu zapomenutým turistickým rájem. V překrásné přírodě Bavorského lesa zde najdete v nadmořské výšce více než 800 m jedinečnou stavbu – Lesní cestu v korunách stromů (Wald Wipfel Weg). Zhruba kilometr od stezky je pak zážitkový park s nejdelší bobovou dráhou v Bavorském lese. Tady se dokonce neplatí vstupné a většina atrakcí pro děti je zdarma! Pozor zážitkový park ale není otevřený celoročně, ale jen v letní sezoně!

Fruehling

WaldWipfelWeg

Za dobrého počasí nabízí výhledy daleko do krajiny až k Dunaji a vrcholkům Alp. Lesní cesta v korunách stromů umístěná na 30 metrových pilotech plynule navazuje na Přírodní zážitkovou stezku, která je didakticky zpracována a přináší zábavu i poučení pro malé i velké. V loňském roce navíc byla ještě otevřena stezka optických klamů, kde najde nejedno překvapení dítě i dospělý.

Unikátní novinka....

Největší novinkou je ale dům vzhůru nohama. To se nedá popsat, to prostě musíte vidět!!

O jídlo si starosti nedělejte....

Je tu útulná restaurace s domácí kuchyní. V létě navíc oceníte krásnou velkou terasu s nádherným výhledem. A ceny v německých restauracích se od těch našich zas tak výrazně neliší. Poslední dobou se naopak stává, že právě u našich sousedů se najíte lépe a za menší peníze.

Děti se vyřádí....

Pro děti je přímo v areálu stezky několik atrakcí. Vyřádit se mohou na lezecké stěně, v dětském lanovém parku, v indiánském týpí či pozorovat alpaky, klokany, lamy a ovce ve volných výbězích. V případě nepříznivého počasí je pro děti k dispozici indoorová hala o rozloze 200 m2.

Vstupné...

Do areálu WaldWipfel Weg se platí vstupné - 7,50 Euro dosp., děti 7- 15 let 5 Euro, děti do 6 let zdarma. Zvýhodněné jsou i skupiny nad 15 osob nebo rodiny s dětmi. Stezka je otevřena celoročně!

Nedaleko zážitkový park s bobovou dráhou....a zdarma!!! (OTEVŘENO POUZE V SEZÓNĚ)

Rodiny s dětmi si v St. Englmaru opravdu užiijí. Po návštěvě stezky, pokochání se krajinou, doporučujeme navštívit zážitkový park „Egidi-Buckel“ St. Englmar s nejdelší bobovou dráhou v Bavorském lese. Že nemáte rádi bobové dráhy? To nevadí. Je tady neskutečně dalších atrakcí, které vaše děti zabaví! Do parku se navíc neplatí žádné vstupné a děti tu mohou "blbnout" o sto šest. Také totiž většina atrakcí je zdarma. Jsou tu prolézačky, skluzavky, skákací hrad, hřiště, šlapací tříkolky, houpačky, skluzavkový ráj, lanové mosty, herna pro malé i větší atd.

Bobová dráha je nejdelší v Bavorském lese. Měří více než 1.000 m a jedna jízda stojí 2,50 Euro pro dospělého, 2 Euro pro děti.  Díky nejmodernější technice je sjezd naprosto bezpečný! Mohou sem děti od 3 let.

I tady najdete restauraci s velkou terasou. A vystoupat můžete i na dvacetimetrovou dřevěnou rozhlednu.

Parkování....

U stezky a zážitkového parku pohodlně zaparkujete. Parkovné se neplatí.

Kontakty a informace:

www.WaldWipfelWeg.de

www.sommerrodeln.de

Více informací získáte i v Informačním centru Bavorský les - Šumava v Martinské ulici 303 /9, kde je otevřeno každý všední den od 9:00 do 17:00 hodin.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT