Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

České dráhy varují: Vlna veder Kerberos ovlivní i želežniční dopravu

14.07.2023 11:30

Na území České republiky míří vlna veder, kterou v Itálii pojmenovali Kerberos. Český hydrometeorologický ústav z toho důvodu vydal na sobotu výstrahu před velmi vysokými teplotami.
 

červen 2018 (1354)

V souvislosti s extrémními teplotami, které jsou o víkendu očekávané na území ČR, a v souvislosti s varováním meteorologů vydávají také České dráhy upozornění a prosí cestující, aby se na cesty v extrémně horkých dnech vybavili vhodným způsobem.

Teploty mají na našem území dosahovat až 37 °C. "V této souvislosti prosíme cestující, aby se na cestu vybavili dostatečným množstvím tekutin a nezbytným občerstvením, případně léky, které pravidelně užívají. Přestože zhruba polovina našich vlaků je klimatizovaná, ze zdravotních a technických důvodů je rozdíl teplot vně a uvnitř vozidel udržována na úrovni zhruba 8 °C. Při venkovních extrémních teplotách kolem 37 °C tak bude uvnitř vozidla zajišťovat klimatizace teplotu zhruba o 8 °C nižší," uvedl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský.


Naopak v neděli by dopravu mohly ovlivňovat silné bouřky. "V důsledku extrémně vysokých teplot a ohlášených silných bouřek může docházet také k narušení plynulosti drážní dopravy, závadám na infrastruktuře i na vozidlech. Cestující proto zároveň prosíme, aby věnovali zvýšenou pozornost aktuálním provozním informacím na webu ČD nebo v aplikaci Můj vlak ve svém mobilním telefonu a aktuální situaci přizpůsobili svůj cestovní plán," doplnil mluvčí.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte