Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Situace v Plzeňském kraji se uklidňuje, řeky klesají. Meteorologové zmírnili výstrahy - FOTKY

04.06.2024 12:05

Region zasáhly o prvním červnovém víkendu deště i bouřky. Voda napáchala nemalé škody, hasiči zaznamenali stovky výjezdů. V úterý 4. června zmírnili meteorologové výstrahy. Řeky vykazují poklesy.

Drony SIT snímky povodně_0624_zdroj plzen (7)
Drony SIT snímky povodně_0624_zdroj plzen (7)Drony SIT snímky povodně_0624_zdroj plzen (1)Drony SIT snímky povodně_0624_zdroj plzen (2)Drony SIT snímky povodně_0624_zdroj plzen (3)Drony SIT snímky povodně_0624_zdroj plzen (4)Drony SIT snímky povodně_0624_zdroj plzen (5)Drony SIT snímky povodně_0624_zdroj plzen (6)Drony SIT snímky povodně_0624_zdroj plzen (8)Drony SIT snímky povodně_0624_zdroj plzen (9)

„V současné době již všechny toky v povodí Berounky vykazují poklesy. 2. SPA se vyskytují již jen na dolním toku Radbuzy a 1. SPA na celém toku Berounky. Pod úroveň 1. SPA poklesne Berounka ve středu (5. 6.) v ranních hodinách,“ uvádí aktuálně Český hydrometeorologický ústav.

Dnes je na území Plzeňského kraje většinou oblačno, k večeru by mělo oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty 19 až 22 °C, na horách 15 až 18 °C. Vane slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s. Následující dny se mohou objevit místy přeháňky.

Aktuálně platné výstrahy v Plzeňském kraji:

Výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Povodňová bdělost

Platnost: od 4.6.2024 10:49 do 6.6.2024 06:00

Pro: Plzeňský kraj (Kralovice, Rokycany)

„Na horní a střední Berounce bude trvale překročen 1.SPA,“ uvádí ČHMÚ.

Výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Povodňová bdělost

Platnost: od 4.6.2024 10:49 do 6.6.2024 06:00

Pro kraje: Plzeňský kraj (Plzeň)

„Na dolním toku Radbuzy bude trvale překročen 1.SPA,“ uvádí ČHMÚ.

Radbuza Doudlevce

Region zasáhly o prvním červnovém víkendu deště i bouřky

Hasiči zaznamenali stovky výjezdů - psali jsme ZDE. Situace se zhoršila v pondělí dopoledne na Radbuze na Plzeňsku. Voda stoupala zejména ve Lhotě a Dobřanech - foto a informace ZDE.

Dobřany

Nejhorší obavy se naštěstí nenaplnily. I tak ale voda napáchala v zasažených obcích nemalé škody. Silnice v kraji jsou sjízdné, problémy jsou na železnici.

K sesuvu půdy došlo na trati Plzeň – České Budějovice, konkrétně v úseku Plzeň-Koterov – Starý Plzenec. Správa železnic na této trati aktuálně provádí opravné práce, provoz vlaků je dočasně přerušen. České dráhy nahrazují rychlíky v úseku mezi plzeňským hlavním nádražím a Nepomukem autobusy.

Sesuv půdy - Správa železnic

Od úterý 4. června budou spoje náhradní autobusové dopravy jezdit podle výlukového jízdního řádu. Podle aktuálních informací Správy železnic bude oprava poškozeného traťového úseku trvat do 20. června, přesný termín ale bude záviset na postupu opravných prací.

Všechny vlaky linky R 11 Rožmberk a Bezdrev (Plzeň – České Budějovice – Jihlava – Brno) budou nahrazeny autobusem v úseku Plzeň hl.n. – Nepomuk a zpět. "Upozorňujeme cestující, že spoje náhradní autobusové dopravy ve směru Plzeň hl.n. – České Budějovice budou ze stanice Plzeň hl.n. odjíždět podle speciálního výlukového jízdního řádu o 30 minut dříve oproti pravidelnému jízdnímu řádu. Naopak vlaky ze směru od Českých Budějovic budou do Plzně přijíždět o přibližně 30 minut později," uvádí České dráhy.

Informovali jsme v článku ZDE.

Snímky z výšky nad Plzní pořídili dronaři z Drony SIT. Podívejte se na ně do fotogalerie!

Foto zdroj Plzen.eu Drony SIT, QAP a Správa železnic

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství