Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Projekt Bezpečné město mění logo i jméno. Bude to Bezpečná Plzeň

21.04.2016 17:52

Bezpečnostní projekt města Plzně prochází další změnou. Kvůli sporům s bývalým zaměstnancem se mění logo i název projektu. Přinášíme podrobnosti.

bezpecne mestoII

Projekt Bezpečné město, který funguje v západočeské metropoli už několik let, prochází v poslední době renesancí. Po sporech s bývalým zaměstnancem na čas projekt částečně usnul. Mimo jiné především web projektu. Teď se ale vše vrací ve velkém stylu. Projekt ponese nové jméno a bude mít i nové logo.

Rada města ve čtvrtek odsouhlasila uzavření smlouvy se Západočeskou univerzitou ohledně nového loga a licence. "Logo vytvořil student Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara Západočeské univerzity v Plzni Lukáš Pčolka. Spolu s novým logem získává projekt dříve nazývaný Bezpečné město i nový název, mění se na Bezpečná Plzeň," potrvzuje mluvčí města Eva Barborková.

Ochranná ruka nad našimi domovy...To je nové logo!

Nové logo představuje ruka nad domem. Podle města jde o symboliku. Ruka má představovat tři instituce, které se na projektu podílejí, tedy Magistrát města Plzně, Městskou policii Plzeň a Policii České republiky. Symbol domu pak znamená přímo město Plzeň. Logo bylo vybráno v soutěži a město vyšlo na 30 tisíc korun bez DPH.

bezpečná plzeň

Nové logo teď čeká i samotný web, který byl po sporech znovu zprovozněný v září loňského roku. "K tvorbě nového loga a současně ke změně webového portálu www.bezpecnemesto.eu přistoupil Odbor bezpečnosti a prevence kriminality Magistrátu města Plzně kvůli sporu o ochrannou známku na logo Bezpečné město. Tu si v září 2014 zaregistroval bývalý zaměstnanec odboru bezpečnosti, následně proto byla činnost webových stránek pozastavena. V přehlednější a aktualizované formě web radnice spustila loni 1. září, pod novým názvem Bezpečná Plzeň a s novým logem bude k dispozici v nejbližší době," dodává mluvčí magistrátu.

FOTO: Magistrát města Plzně 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství