Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Masopust ovládl plzeňskou Doubravku! FOTKY

11.02.2023 18:17

Stovky lidí navštívily Masopustní zabijačku na plzeňské Doubravce, která proběhla v sobotu 11. února. Masopustní průvod byl v ulicích Doubravky velkou podívanou.

F_0124_B09_0843
F_0124_B09_0843F_0011_A14_4553[1]doubravka masopsut umo plzen 4doubravka masopust ddoubravka masopustmasopust doubarvka foto UMO 4MO 4 masopustumo 4 doubravka masopustF_0385_A14_4722[1]umo 4 masopsuts

Ulicemi čtvrtého plzeňského obvodu prošel průvod, kde byli dospělí i děti s maskami, pomalovanými obličejni nebo komedianti na chůdách. Největší pozornost budila postava smrtky na chůdách a příslušník Veřejné bezpečnosti.

"Do masopustního průvodu se zapojily téměř tři stovky lidí. K vidění byla řada opravdu zajímavých masek, a to od vikingů, příslušníků slavného plzeňského pluku Pětatřicátníků, přes mistra Yodu z Hvězdných válek, Harryho Pottera po naše staré dobré vodníky," uvádí Věra Zilvarová, referentka ÚMO Plzeň 4.

Nechybělo tradiční předání klíče. "Průvod vycházel z parku Potoční, kde starosta čtvrtého obvodu propůjčil klíč od města masopusťákovi. Poté se lidé v masopustním průvodu vydali společně s folklórním souborem Jiskra 58 do Habrmannova parku, kde na ně čekal další program," upřesnila dále Zilvarová.

Masopustní zabijačka nabídla dobré jídlo, lidé mohli ochutnat zabijačkové speciality, jako například jitrnice, jelítka, škvarky nebo tradiční „prdelačku“. A nechyběla ani muzika.

„Jsem rád, že se lidé dobře bavili. Zavedli jsme krásnou tradici, kterou se daří dále udržovat a rozvíjet,“ zhodnotil akci starosta čtvrtého plzeňského obvodu Tomáš Soukup.

foto: ÚMO Plzeň 4

SDÍLEJTE ČLÁNEK
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte