Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hojně využívaná lávka U Černého mostu se bude pět měsíců opravovat

19.03.2021 9:50     07.04.2021 13:25

Blíží se hezké počasí, které láká všechny sportovce k výpravě do přírody. POZOR! Až do srpna tohoto roku se ale bude opravovat lávka U Černého mostu mezi Valchou a Liticemi.

DSC_0001
200225_U_Cerneho_mostuu černého mostuDSC_0001mapa objízdná trasa

Lávka pro pěší a cyklisty v lokalitě u Černého Mostu, která přemosťuje železniční trať Plzeň – Klatovy a spojuje části Plzně Valchu a Litice, se letos dočká opravy. Od pondělí 12. dubna bude uzavřena lávka přes železniční trať v ulici U Černého mostu v Plzni na Valše. „Při stávající rekonstrukci dojde ke snesení konstrukce lávky na blízké staveniště, poté bude celá očištěna a dostane nový protikorozní nátěr a mostovku. Budou opraveny také nosníky v zářezu železniční trati. Změní se i povrch lávky – místo stávajícího litého asfaltu budou cyklisté po rekonstrukci projíždět po plechovém povrchu s protiskluzovou úpravou. Stávajícím normám již nevyhovující zábradlí bude pro vyšší bezpečnost cyklistů po rekonstrukci o 20 centimetrů vyšší,“ popsal plánované změny náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule. Součástí opravy bude také nová hydroizolace mostovky, vyčištění ložisek a oprava vozovky v místě obou nájezdů.

Technologie použité při opravě vyžadují vhodné klimatické podmínky, proto je nutné provést opravu lávky mimo zimní období, kdy bohužel zasáhne do hlavní cyklistické sezony.

 

200225_U_Cerneho_mostu

Vzhledem k tomu, že rekonstrukce lávky přeruší významnou cyklistickou komunikaci, bude na křížení příjezdové cesty s komunikací z obou stran vyznačena objízdná trasa pro cyklisty i s plánkem objízdné trasy.

Foto: plzen.eu, ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT