Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Jak na vyschlou kůži na rukou?

25.12.2011 16:41

Po všech předvánočních úklidech a přípravách či vaření, můžete mít velmi poškozenou a suchou kůži na rukou. QAP vám poradí jeden z babských recptů, jak kůži pomoci.

Máte po vánočním úklidu, vaření kopy brambor na salát suchou kůži na rukou? QAP vám přináší jednu z "babských" rad, jak kůži na rukou pomoci!

Kůže na rukou je jistě jednou s nejméně chráněných a nejvíce namáhaných oblastí pokožky našeho těla a zároveň ji také mnoho z nás nevěnuje dostatečnou péči a pozornost.

Vodu z vařených brambor přelijte do misky a nechte vychladnout. Potom do ní ponořte ruce asi na pět minut. Tato koupel pokožku rukou vyhladí a vyživí, bramborová voda totiž obsahuje velké množství škrobu. Pak ruce osušte a nakrémujte.

Není vhodné pro lidi s citlivou kůží. Některé složky bramborového odvaru mohou u citlivých lidí způsobit podráždění a zčervenání a to například u lidí s atopií. Pokud vaříte brambory v osolené, nebo jinak okořeněné vodě, raději ji vylijte a suchou kůži promažte Lipobasí.

Dalším tipem je směsice medu a oleje, která je vhodná také na noční zábaly rukou. Budete potřebovat med a olej nejlépe slunečnicový či olivový. Oba dva nejraději za studena lisované čili panenské. Výhodou uvedených ingrediencí je navíc velice dobrá snášenlivost a minimální hrozba alergické reakce.

Jednoduše smíchejte lžíci medu se lžící oleje a používejte jako krém na ruce. Mnohem úřinější je ale opakovaný noční zábal, kdy nejprve ruce namažete směsí a pak je pěkně navlečete do balněných rukavic na celou noc. Už po prvním zábalu poznáte rozdíl!

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT