QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Komfort na čtyřech kolech! Viktoriáni vyrazí do Opavy novým autobusem – FOTKY

14.02.2020 20:09

Fotbalová Viktorka pořídila nový klubový autobus z limitované série od německého výrobce. Zdobí ho fanouškovská vlajka a také přehled klubových úspěchů.

2
2134567

Hráče i trenéry čeká na cestách za soupeři veškerý potřebný komfort. FC Viktoria Plzeň představuje nový klubový autobus, kterých pochází z limitované série 100 kusů od německého výrobce MAN. Viktoriány odveze už na zápas prvního jarního ligového kola do Opavy.

Autobus jako první viděli ve čtvrtek hráči, v pátek 14. února klub nové vozidlo oficiálně představil veřejnosti. Hráče i trenéry čeká na cestách za soupeři veškerý potřebný komfort.

Černou barvu původního autobusu nahradila  na novém jedna z klubových barev – modrá. V zadní části dominuje velká viktoriánská vlajka s logem klubu. Na boční i zadní části jsou zobrazeny všechny trofeje, které klub v uplynulých letech získal.

"Líbí se nám. Na první pohled je výrazný, v klubových barvách, my jsme spokojeni,“ řekl po první prohlídce za celou viktoriánskou kabinu obránce Radim Řezník. "Hlavně si všichni přejeme, abychom v něm přivezli tolik bodů a úspěchů, jak s tím starým černým,“ přidal se řidič klubového autobusu Václav Bešta.

Zde je několik technických zajímavostí:

- autobus je vyrobený v rámci limitované série ke 100. výročí automobilky MAN a má maximální možnou výbavu. Stejným typem autobusu ke svým zápasům vyjíždí například Bayern Mnichov.
délka autobusu je 13,3 a šířka 3,9 metrů
- autobus má celkem 56 míst, tedy o dvě méně než jeho předchůdce. Znamená to více místa na nohy, samozřejmostí je možnost sklopení či vysunutí jednotlivých sedaček do uličky, čímž se prostor ještě zvětší.
nechybí ani čtyř zónová klimatizace, moderní audio i videosystém, lednice, WC, kuchyňka
-autobus samozřejmě splňuje nejpřísnější emisní normy

Utkání 21. ligového kola sehraje Viktorka na Městském stadionu Opava v neděli 16. února od 14.30.

FOTO: FCVP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24