Koncerty, přednášky i zajímavé výstavy! Tachovsko ožije řadou akcí

05.02.2019 11:56

Tachovsko se stane opět dějištěm celé řady akcí. Vyrazit můžete na koncerty i na výstavy. Chystá se také unikátní přednáška o českých letcích ve službách Royal Air Force...

DSC_8833

Fotosvět jako vzpomínka na kamaráda

Černošín - Výstava fotografií In meroiam pod názvem Fotosvět, je vzpomínkou na stříbrského fotografa Květoslava Jiránka. Snímky zachycují cestování po světě. Výstava je v černošínském muzeu a návštěvníci ji mohou vidět každý den od 10 do 16 hodin (mimo neděle) až do 4. března 2019.

Kameny našeho domova

Černošín - Město Černošín ve spolupráci s Muzeem Sokolov zvou na besedu s geologem Petrem Rojíkem. Ta se bude konat 7. března od 17 hodin v černošínském muzeu. Návštěvníci se dozví mnohé o různých důlních dílech, minerálech, ale i něco z okolí regionu.

Ve Stříbře bude Artefakt

Stříbro - Stříbrské muzeum zve na na vernisáž výstavy fotografií Jana Picky, která se bude konat 8. února od 17 hodin. Výstava nese název Artefakt a mimo jiné ji také uvede bubenické šou v podání Pavla Rybeckého. Výstava potrvá do 28. února.

Agnes rock v Besedě

Stříbro - Skupina Agnes rock zahraje v sobotu 9. února v sále stříbrské Besedy. Začátek je ve 21 hodin, vstupné se platí přímo na místě.

Caribe v Konstantinových Lázních

Konstantinovy Lázně - Panteon klub v Konstantinových Lázních zve na koncert česko-slovensko-kubánské kapely Caribe, ketrá jako hosta přiveze zpěvačku a herečku Radku Pavlovčinovou (Rafťáci, Ulice). Koncert se koná v sobotu 9. února od 20 hodin.

Českoslovenští letci v Royal Air Force

Černošín - V pondělí 11. února se bude v černošínském muzeu konat přednáška o pilotech, kteří bojovali proti okupantům jejich země. Přednášet bude Daniel Švec. Přednáška se zaměřuje na letce, kteří se nejrůznějšími cestami snažili bojovat proti okupantům jejich země. Časová linie začíná událostmi let 1938 a 1939, Mnichovským diktátem a zabráním zbytku Československa, a končí poúnorovými událostmi. Vyzdviženy budou čtyři z mnoha jedinečných a často velice krutých životních příběhů. Mimo generálporučíků a legend československého letectva Františka Fajtla a Františka Peřiny budou zmíněny i tragické osudy armádního generála/Air marshala RNDr. Karla Janouška a plukovníka in memoriam Františka Truhláře.
Cílem je připomenout, představit a hlavně nezapomenout na tyto dlouho opomíjené hrdiny našeho národa.
Součástí přednášky je i ukázka četných dobových artefaktů.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24