Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.05.2024 13:58

Pozor! Dálnice D5 - 78.2km na trase Rozvadov - Praha dočasně uzavřena

Odstavený porouchaný kamion. Odklon na exitu89.

Pronajatý dům ukrýval pěstírnu marihuany!

22.05.2014 7:04

Policie na Rokycansku odhalila v jednom z pronajatých domů pěstírnu marihuany. Podobné případy nejsou ničím výjimečným. Praxe u pěstitelů je podobná. V pronajatém objektu zřídí "zahradnictví".

dobřany1

Policie na Rokycansku odhalila pěstírnu marihuany v jednom z pronajatých domů. Celým případem se teď zabývají kriminalisté a zatím nepadlo ani obvinění. Před podobnou praxí experti varují především majitele objektů, kteří je pronajímají.

Tentokrát se pěstírna objevila v jednom z domů u Radnic na Rokycansku. "Rokycanští kriminalisté prověřují podezření ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V době od října loňského roku do května letošního roku po předchozím vybavení pro pěstování marihuany a semen marihuany měla být vybudována  v malé obci na Radnicku „in door“ pěstírna.  Ta byla zjiištěna za přítomnosti policie majitelkou, která nemovitost pronajímala. Policisté na místě zajistili 18 rostlin a vybavení k pěstování marihuany. Případem se intenzivně zabývají kriminalisté a veškeré okolnosti případu jsou předmětem dalšího šetření," říká k případu mluvčí policie Hana Kroftová.

Tento konkrétní případ je na úplném začátku. Podobných je ale mnohem víc. Majitel domu nebo bytu si ani nemusí všimnout, že se v objektu, který pronajímá, něco děje. Nejběžnějším ukazatelem je pak náhlé zvýšení spotřeby elektřiny. 

Podle expertů není od věci buď pronajaté nemovitosti pravidelně kontrolovat, nebo si na celou proceduru najmout specializované společnosti. Nemusí jít přímo o realitní kanceláře. Takové služby nabízí například v Plzni společnost VÁŠ DOMOVNÍK.

 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT