QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Krajské nemocnice hlásí pokles covidových pacientů

19.03.2021 18:24

V nemocnicích Plzeňského kraje se v týdnu pozastavil snad na delší dobu růst počtu pacientů, kteří se léčí z onemocnění covid-19.

nemocnice PK

V nemocnicích akutní péče bylo dnes dopoledne hospitalizováno 294 covid+ pacientů, 43 z nich bylo na lůžkách intenzivní péče. Nejvyšší nárůst pacientů je trvale z Tachovska a nově také z Klatovska.  

Nemocnice Plzeňského kraje provedly opět o něco méně antigenních testů veřejnosti na onemocnění covid. Je to na jedné straně důsledek stažení vojáků z mobilních týmů v Domažlické nemocnici a na straně druhé i pokles poptávky po vyšetření na stacionárních odběrových místech nemocnic. "Domníváme se, že důvodem je vznik nových odběrových míst soukromých subjektů například v Přešticích, Dobřanech či na Tachovsku, a také skutečnost, že řada firem si již začala testovat své zaměstnance sama a neposílá je k testům do nemocnic. Jsme za to rádi, protože můžeme alespoň trochu zkrátit provoz odběrových míst a zdravotníci se tak mohou věnovat hlavně hospitalizovaným pacientům, kde jich je nejvíce potřeba," říká mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.       

Na očkovacích místech nemocnic bylo do dnešního dne aplikováno 22.129 dávek vakcín.  U bezmála 5100 lidí už bylo očkováno ukončeno, protozže jim byly aplikovány obě dávky.

Na příští týden mají krajské nemocnice k dispozici zhruba 4300 dávek vakcín. "Část z nich bude využita i ve Velkokapacitním očkovacím centru Plzeňského kraje v Plzni-Skvrňanech. Budeme mimo jiné testovat víkendový provoz, který by měl být při plném spuštění standardem. To samozřejmě ale až v době, kdy stát zajistí dostatek vakcín," doplnil Kokoška.  

Již dnešní zasedání Krizového štábu Plzeňského kraje potvrdilo naději na lepší časy. Více si přečtěte zde.

Foto: Nemocnice Plzeňského kraje

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24