Kriminalisté hlásí dopadení drogového gangu z Tachovska

05.08.2020 11:18

Čtyři lidé už čelí obvinění kvůli výrobě a prodeji pervitinu. Jednoho z mužů policisté zadrželi přímo při výrobě drogy.

Banka-2011_03

Kriminalisté zadrželi tři muže a jednu ženu na konci července. Dva obvinění už čekají na rozsudek ve vazbě. Oběma, stejně jako stíhané ženě, hrozí až deset let za mřížemi, třetí z mužů by mohl strávit ve vězení pět let.

Pervitin měl vyrábět 33letý muž. Za letošní první pololetí vyrobil minimálně ve čtyřech případech nejméně kilogram drogy. "Kriminalisté muže zadrželi při výrobě pervitinu, přičemž do konečné fáze chybělo jen pár hodin,“ sdělila policejní mluvčí Hana Kroftová. Při domovní prohlídce se u něj našla také marihuana a potřeby na výrobu pervitinu. Jedná se o recidivistu, který už byl za drogovou trestnou činnost odsouzen. Ve více než 70  případech nabídl, prodal nebo jinak opatřil téměř 400 gramů drogy šestadvacetiletému muži.

Přítelkyni obviněného ve věku 25 let viní policisté z toho, že svému partnerovi pomáhala tak, že likvidovala a uklízela věci pocházející z výroby návykové látky. Dále nakupovala prostředky a chemikálie potřebné k výrobě metamfetaminu.

Obvinění čelí dále 26letý muž, který si od výrobce drogy a dalších osob opatřoval pervitin a marihuanu, a ty potom na různých místech Tachovska prodával. Sáčky s drogou u sebe měl i při zadržení.

Třetí obviněný ve věku 27 let si od tohoto muže obstarával návykovou látku za účelem dalšího prodeje. Za první pololetí získal pervitin nejméně ve 30 případech. "Nejméně sedmi osobám pak ve více jak v padesáti případech zmíněnou nelegální látku poskytl,“ dodává mluvčí.

V tuto chvíli vyšetřování případu i nadále probíhá, 33letý a 26letý muž jsou stíháni vazebně, u dalších dvou osob probíhá trestní stíhání na svobodě.  

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24