Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Rokycanská nemocnice zakázala návštěvy! Nemocnost tam prudce stoupla

28.02.2018 10:51

Chřipková epidemie v kraji stále není na ústupu. Nově zakázala návštěvy i Rokycanská nemocnice. Čtěte aktuální informace ohledně chřipkové situaci.

IMG_1241

Na Rokycansku je aktuálně hlášeno vůbec nejvíc chřipkového a jiného respiračního onemocnění. Zatímco na začátku zhrošující se situace bylo Rokycansko v podstatě poslední v počtu nemocných, momentálně je suverénně první s počtem 2432 na 100 tisíc obyvatel.

Kvůli aktuálnímu stavu přistoupilo vedení nemocnice k vyhlášení zákazu návštěv. "Z důvodu nárůstu respiračně nemocných v regionu je Rokycanská nemocnice nucena vyhlásit zákaz návštěv na lůžkových odděleních. Omezení platí ode dneška 28. února do odvolání. Příbuzné a blízké hospitalizovaných pacientů žádáme o pochopení a trpělivost. Omezením návštěv chráníme zejména samotné pacienty, kteří jsou náchylnější k nemocem a návštěvy by je v tomto období mohly oslabit a zkomplikovat jejich léčbu," informoval Jiří Kokoška, mluvčí Nemocnic Plzeňského kraje. K podobnému opatření už sáhla i řada škol na Rokycansku a vyhlásily chřipkové prázdniny.

V rámci Plzeňského kraje platí zákaz návštěv také v nemocnici v Klatovech, v Horažďovicích a stejně tak v síti Privamed v Plzni. V současné době je počet nemocných v Plzeňském kraji 1733 v přepočtu na 100 tisíc obyvatel. Situace je nejhorší na Rokycansku, následuje Klatovsko, jižní Plzeňsko a Tachovsko. Vůbec nejméně nemocných je momentálně v Plzni.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT