Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Šílený muž zaútočil na policisty nožem! Do vězení ale nepůjde

07.03.2018 15:23

Policie odložila případ útoku mladého muže na dvojici policistů, kteří přijeli do bytu řešit rodinný incident. Podle psychiatra je muž na svobodě ale nebezpečný.

FOTO_Pavel Němeček (5)

Velké drama se odehrálo na konci ledna v jednom z klatovských bytů. Mladý muž tam v záchvatu zuřivosti zaútočil na svoji matku. Na místě zasahovali jak policisté, tak záchranka i hasiči.

Ženě se po útoku jejího 38letého syna naštěstí podařilo z bytu utéct, nicméně drama tím neskončilo. Muž se v bytě zabarikádoval. "Muž na opakované výzvy nereagoval, byt neotevřel a bylo podezření, že může ublížit sám sobě, a proto byl byt za asistence hasičů otevřen. Policisté, hasiči i zdravotníci vstoupili do vnitřních prostor bytu a opět muže vyzývali. Ten ale nereagoval," říká mluvčí policie Dana Ladmanová.

Policisté se pustili do prohledání bytu. Muže nakonec v jednom z pokojů skutečně našli. "V jedné místnosti se nacházel muž, jenž držel v pravé ruce kuchyňský nůž, ruku měl nataženou a pokusil se policisty bodnout do těla i hlavy. Policisté zabránili útoku a za pomoci hmatů a chvatů jej zadrželi i muži přiložili pouta. Muž utrpěl zranění a byl převezen do nemocnice k ošetření. Vyšetřující lékař rozhodl o předání muže do psychiatrické nemocnice, kam byl za doprovodu policistů následně převezen," pokračuje policejní mluvčí.

Policie po několika týdnech případ odložila. K vyšetřování byl přizván i soudní znalec z oblasti psychiatrie. Ukázalo se, že trestní stíhání muže není možné. "Bylo zjištěno, že muž nebyl schopen své jednání ovládat ani rozpoznat. Pobyt muže na svobodě je nebezpečný a muž není pro nepříčetnost trestně odpovědný. Policie podala podnět k návrhu na vydání rozhodnutí o ochranném léčení muže," uzavírá mluvčí policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT