Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Senecký rybník je po odbahnění, napouštění komplikuje sucho - FOTKY

06.02.2018 10:52

Senecký rybník v Plzni je kompletně odbahněný a v letní sezóně by měl nabídnout komfortní podmínky pro koupání. Nově nabídne i hřiště na vodní pólo.

Senecký rybník foto QAP (9)
Senecký rybník foto QAP (9)Senecký rybník foto QAP (1)Senecký rybník foto QAP (2)Senecký rybník foto QAP (3)Senecký rybník foto QAP (4)Senecký rybník foto QAP (5)Senecký rybník foto QAP (6)Senecký rybník foto QAP (8)Senecký rybník foto QAP (7)Senecký rybník foto QAP (10)Senecký rybník foto QAP (11)Senecký rybník foto QAP (12)Senecký rybník foto QAP (13)Senecký rybník foto QAP (15)Senecký rybník foto QAP (14)Senecký rybník foto QAP (16)Senecký rybník foto QAP (17)Senecký rybník foto QAP (18)Senecký rybník foto QAP (19)Senecký rybník foto QAP (20)Senecký rybník foto QAP (9)Senecký rybník foto QAP (1)Senecký rybník foto QAP (2)Senecký rybník foto QAP (3)Senecký rybník foto QAP (4)Senecký rybník foto QAP (5)Senecký rybník foto QAP (6)Senecký rybník foto QAP (8)Senecký rybník foto QAP (7)Senecký rybník foto QAP (10)Senecký rybník foto QAP (11)Senecký rybník foto QAP (12)Senecký rybník foto QAP (13)Senecký rybník foto QAP (15)Senecký rybník foto QAP (14)Senecký rybník foto QAP (16)Senecký rybník foto QAP (17)Senecký rybník foto QAP (18)Senecký rybník foto QAP (19)Senecký rybník foto QAP (20)

Generální odbahnění Seneckého rybníka v Plzni odstartovalo na podzim loňského roku. Už nyní je s předstihem vše hotovo a čeká se v podstatě jen na vodu.

"Za nás je vše hotové. Teď se ale modlíme, aby napadl sníh nebo pršelo. Napouštění komplikuje sucho," říká Jaroslav Frydrýn, vodní hospodář Správy veřejného statku města Plzně s tím, že rybník je napouštěný přes Bolevecký potok. Právě ten spojuje rybníky Bolevecké rybniční soustavy.

Díky generálnímu odbahnění nabídne jeden z oblíbených rybníků celé soustavy v létě komfortnější koupání. Krom jiného ale u jednoho z břehů vyrostlo i nové hřiště na vodní pólo za čtyři miliony. To má dokonce tak špičkové parametry, že může hostit také nejrůznější závody. Krom toho by ale mělo sloužit i veřejnosti.

V současné době už dochází jen k drobným úpravám na samotných březích rybníka. "Zbývá například odvézt panely, které jsou na břehu, kde vznikly i příjezdové komunikace, aby se tam auta nebořila," uzavírá Jaroslav Frydrýn s tím, že nyní už naplnění rybníka skutečně záleží jen na počasí.

Senecký rybník foto QAP (7)

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství