Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Policisté na Klatovsku odhalili tři řidiče pod vlivem alkoholu

01.02.2022 7:02

Během uplynulého víkendu policisté na Klatovsku odhalili tři řidiče pod vlivem alkoholu. Mladý muž z Nýrska nadýchal téměř tři promile. Dvěma ze tří řidičů policisté zadrželi řidičský průkaz.

Policie_Pixabay

V sobotu 29. ledna jel po Železné Rudě řidič s vozidlem značky Hyundai. Policisté ho zastavili pár minut po jedenácté hodině večer na ulici Klatovské. „Řidič při kontrole předložil potřebné doklady k provozu i řízení vozidla. Jednadvacetiletý muž ze Sušice se následně podrobil dechové zkoušce. Přístroj naměřil 1,67 a opakovaně 1,64 promile alkoholu,“ sděluje policejní mluvčí Hana Kroftová.

Klatovští policisté zastavili v sobotu před jednou hodinou ráno na ulici 5. května řidiče vozidla značky VW Passat. „Dvaadvacetiletý muž z Nýrska se podrobil dechové zkoušce s výsledkem měření 2,84 alkoholu v dechu, opakovaná zkouška byla s obdobnými hodnotami. Policisté oba muže převezli do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde se podrobili lékařskému vyšetření a odběru krve,“ popisuje Hana Kroftová.

Oběma řidičům zadrželi policisté řidičské průkazy, zahájili úkony trestního řízení a případy se nadále zabývají.

Policisté z obvodního oddělení z Horažďovic pak kontrolovali v neděli 30. ledna řidiče vozidla značky Peugeot 307, kterého zastavili v obci Malé Hydčice. „Kontrola proběhla kolem půl dvanácté odpoledne. Devětatřicetiletý muž z obce na Sušicku se podrobil dechové zkoušce a přístroj naměřil 0,67. V tomto případě je muž podezřelý ze spáchání přestupku, který policisté oznámí příslušnému správnímu orgánu,“ uzavírá Hana Kroftová.

 

foto: Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT