Lepší i přesnější diagnostika. Rokycanská nemocnice má nový rentgen za miliony

24.01.2019 17:34

Rokycanská nemocnice se konečně dočkala vylepšení v podobě pořízení nového rentgenu za zhruba 4 a půl milionu. Novinka přinese zlepšení v diagnostice.

photo-pg-817-1800-

Rychlejší a šetrnější vyšetření, snadnější obsluhu a lepší diagnostiku. To vše poskytuje nový stacionární skiagraf, který začal v uplynulých dnech sloužit na radiodiagnostickém oddělení Rokycanské nemocnice.

Rentgenový přístroj za 4,5 milionu korun nahradil původní zařízení z počátku milénia, které již bylo morálně i fyzicky zastaralé. Nový rentgen zlepší péči nejen o pacienty nemocnice, ale také o pacienty ambulantních specialistů ze spádových oblastí, kteří služby oddělení využívají. 

„Celkem je na tomto přístroji ročně vyšetřeno kolem 13 tisíc pacientů, u nichž provedeme přibližně 25 tisíc výkonů,“ říká primářka radiodiagnostického oddělení nemocnice Gabriela Šleisová s tím, že nejčastějším vyšetřením je snímek hrudníku a následují snímky končetin a páteře.

Nový skiagraf patří k nejmodernějším svého druhu v dané třídě. „Oproti původnímu rentgenu má nižší radiační zátěž, ale zároveň vyšší diagnostickou výtěžnost, čímž se zpřesňuje diagnostika,“ popisuje přednosti ředitel nemocnice Jaroslav Šíma.

Díky úplné automatizaci pohybu včetně motorizovaného stropního závěsu i stolu umožňuje pohodlnější manipulaci s pacientem a ulehčuje tím i práci personálu. Přístroj je zároveň plně digitalizovaný. Samozřejmostí je napojení na systém PACS, který umožňuje velmi rychlé sdílení snímků a dokumentace jak mezi nemocničními pracovišti, tak i mezi ostatními zdravotnickými zařízeními.

FOTO: Rokycanská nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24