QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Lumír Aschenbrenner bude obhajovat senátorský mandát

16.09.2020 9:16

Do letošního podzimního boje o křeslo senátora za volební obvod číslo číslo 9 Plzeň - město podalo kandidátku 6 osob. V minulých senátních volbách před šesti lety v prvním kole bojovalo 8 kandidátů.

lumír

Volby se uskuteční 2. a 3. října. Senátní obvod Plzeň-město měl při každých volbách nově zvoleného senátora. Povede se letos prolomit ledy a obhájí nynější senátor Lumír Aschenbrenner své křeslo?

V letošním roce kandiduje za obvod Plzeň - město šest kandidátů.

Lumíra Aschenbrennera nominovala Koalice pro Plzeň, kterou tvoří ODS, Koruna Česká, TOP 09, KDU-ČSL a Agrární demokratická strana.

Piráti vyslali do boje o Senát v Plzni živnostníka, člena zastupitelstva Plzně a třetího městského obvodu Daniela Kůse.

ČSSD nominovala neonatologa a zástupce primářky novorozeneckého oddělení Mulačovy nemocnice Jiřího Lišku.

Komunisté nominovali servisního technika Václava Heřmana, který je zastupitelem plzeňského prvního městského obvodu.

STAN si za kandidáta vybrali bývalého vojáka, lékaře a bývalého velitele 6. polní nemocnice Jindřicha Sittu.

Za SPD do Senátu kandiduje geodet a geolog Oldrich Fencl.

ANO letos zastupitele na post senátora vevyslalo.

Lumír Aschenbrenner představil svůj program za znovuzvolení do Senátu a zahájil horkou kampaň. "Osobně podpořit mě přišel například první místopředseda TOP 09 Tomáš Czernin, Stanislav Šec z KDU-ČSL a další. Jako dlouholetý starosta Slovan, který už má i šestiletou zkušenost s prací v Senátu Parlamentu České republiky, znám velmi dobře přednosti i problémy Plzně a také potřeby a starosti občanů. Hodlám je prosazovat v zájmu města. Zastupuji širokou Koalici pro Plzeň, jejíž součástí jsou ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Koruna Česká, Agrární demokratická strana a podporují nás i Strana soukromníků, Svobodní a PTP," zaznělo na tiskové konferenci Lumíra Aschenbrennera.

Do voleb se budou pořádat další akce. Například do 25. září probíhá v plzeňské Visio Art Gallery Benefiční výstava přátel Lumíra Aschenbrennera, jejíž výtěžek z prodeje děl 25 umělců bude věnován Mezigeneračnímu a dobrovolnickému spolku TOTEM v Plzni, které pomáhá seniorům či rodinám s dětmi.

Foto: facebook Lumíra Aschenbrennera

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24