Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

19.05.2024 16:02

Bouralo se na dálnici D5, auto narazilo do svodidel na km 114 ve směru na Prahu. Jeden pruh je neprůjezdný.

Další nehoda je u Chotíkova na silnici 20, střetla se dvě auta. Nehoda je bez zranění

Supercela na Domažlicku! Do regionu se ženou bouřky, varují meteorologové!

19.05.2024 12:30     19.05.2024 16:11

Bouřky už zasáhly Plzeňský kraj! V neděli odpoledne už meteorologové informovali o supercele na Domažlicku! Výstraha před silnými bouřkami platí v neděli 19. května v Plzeňském kraji od 14 hodin do 22. hodin.

Nebe po dešti

Domažlicko zasáhla v neděli odpoledne supercela, konkrétně Horšovský Týn. "V okolí Horšovského Týna zesiluje další pravděpodobná supercela," informoval Český hydrometeorologický ústav v 15:40. V místě už se odpoledne vyskytlo i silné krupobití.

Výstrahu vyhlásil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) pro celý Plzeňský kraj. "Očekává se ojedinělý výskyt silných bouřek doprovázených kroupami a intenzivnějšími srážkami," varoval v neděli dopoledne ČHMÚ.

Lokálně se podle ČHMÚ může vyskytnout přívalový déšť, nebezpečí mohou představovat i menší kroupy a blesky. A pozor by si měli dávat zvláště řidiči.

Výstraha sice platí v celém kraji, bouřky ale budou lokální. "Plošně jich nebude mnoho, pokud se ale objeví, mohou být doprovázeny nebezpečnými jevy. Největším nebezpečím mohou být zejména kroupy do 2 cm případně větší vrstvy krup menších průměrů. V silnějších bouřkách se můžeme setkat také s vyššími nárazy větru i přes 65 km/h," uvádí meteorologové.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT