QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Masopusty vrcholí! Plzeňské Litice ovládne pořádná veselice plná masek

05.03.2019 14:54

Masopusty vrcholí po celém regionu a stejně tak přímo v Plzni. V tomto týdnu se chystá další veselice, která má už letitou historii. Masky tentokrát ovládnou Litice.

Masopust_v_Liticich_4.2.2017_200

Sezóna masopustů jde do finiše. O uplynulém víkendu prošel Plzní hlavní masopustní průvod. Opět sklidil velký úspěch a nabídl celou řadu originálních masek (více se dočtete v článku zde). Kdo ho nicméně nestihl, nemusí zoufat. V Plzni se chystá v tomto týdnu další tradiční veselice.

Tentokrát proběhne maspustní rej v Liticích. Začátek je v sobotu 9. března v pravé poledne přímo na litické návsi. "Letos pořádáme již 19. ročník a Masopust má velmi slušnou úroveň i s velkým počtem zdařilých masek. Průvod prochází celými Liticemi a zastavuje u staveních, kde průvodu hospodyně nabízejí různé občerstvení. K tomu všemu hraje i kapela," láká na sobotní rej masek Marek Hnát, člen organizačního výboru masopustu.

Na své si jako obvykle přijdou i ti nejmenší. "Akce je samozřejmě také pro děti. Připravený máme i povoz s koněm a děti se mhou nechat svézt," dodává Marek Hnát.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24