Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

13.06.2024 14:19

I letos jsou na zimní sezónu zajištěny Skibusy zdarma po celé Železné Rudě!

22.11.2021 7:31

I letos bude zajištěna přeprava Skibusy zdarma po celé oblasti Železnorudska pro všechny nadšené lyžaře i běžkaře. Poprvé na své trasy vyrazí 17. prosince.

CG0A0300

Skibus je autobus určený výhradně pro přepravu lyžařů, snowboardistů a běžkařů během zimní sezony. Letos Město Železná Ruda opět ve spolupráci s dvěma největšími areály v oblasti Ski&bike Špičák a Nad Nádražím/Belveder zajistí obsluhu Skibusy v celé oblasti.

„Pro lyžaře včetně běžkařů je doprava Skibusy zdarma. Jízdní řád najdou jak na webu města, tak lyžařských areálů. Poprvé vyrazí na svoji trasu 17. prosince a svůj provoz skončí 30. března. Letošní sezonu bude Skibusem pokryté území od Gerlovy Hutě až do Hojsovy Stráže,“ sdělil starosta Železné Rudy Filip Smola.

Skibusy mají také pomoc rozšířit návštěvnost jiných turistických oblastí.

„Věříme, že Skibusy nám pomohu rozprostřít lidi po celém katastru, aby nechodili jen na Pancíř nebo Černé jezero, ale aby se podívali i do jiných koutů. Máme také vytipovaných sedm tras, které budou sloužit k výletům na sněžnicích. Pokud půjde vše tak jak má, chtěli bychom zdarma organizovat společné výlety,“ přiblížil Filip Smola.

Železnorudský Skibus s kapacitou 45 míst bude sloužit nejen sjezdařům ale i běžkařům. Zajíždět bude až k nástupu do stop u Gerlovy Huti. Stopy pro běžkaře se letos budou opravovat až na Hojsovu Stráž.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT