Meteorologové hlásí ochlazení, od neděle má sněžit

24.11.2021 16:16

Citelné ochlazení přijde podle nejnovější předpovědi počasí v závěru týdne. Od neděle má dokonce výrazně sněžit. Sněhové přeháňky se ale očekávají už od pátku. Čtěte nejnovější předpověď.

DSC_4503_00001_01

Zima už se blíží, celý přístí týden má na horách sněžit. První sněhové přeháňky se očekávají už v pátek, výraznější sněžení pak od neděle. Sněžit má nejen na horách, ale i v nižších polohách.

"V pátek očekáváme první výraznější sněžení, které může zejména v jihovýchodní polovině republiky způsobit problémy v dopravě nebo energetice," uvádí Český hydrometeorologický ústav. Na západě Čech nebude ale sněžení nijak vydatné.

V pátek a v sobotu očekávají meteorologové v Plzeňském kraji jen sněhové přeháňky. Od neděle už má sněžit více.

Na Šumavě se mají teploty v pátek pohybovat těsně pod nulou, v sobotu kolem nuly a v neděli opět bude mrznout. Výraznější sněžení na horách se očekává v neděli i po celý další pracovní týden.

Sněžit má od neděle i v nižších polohách. Prvního sněhu by se měli dočkat i Plzeňané, a to na první adventní neděli 28. listopadu. Také v pondělí se očekává sněžení v nižších polohách. Teploty v maximech budou jen 2 0C.

ilustrační foto

 

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24