Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

16.06.2024 14:15

Tragická nehoda zastavila provoz na dálnici, na D5 zemřel motorkář

Nehoda se stala dopoledne u Loděnice ne Berounsku ve směru na Prahu

Třináct studentů – úspěšných sportovců obdrželo mimořádné stipendium

11.12.2012 21:18

Celkem třináct úspěšných sportovců a zároveň studentů Západočeské univerzity v Plzni převzalo v úterý 11. prosince z rukou rektorky Ilony Mauritzové mimořádná stipendia.

Mimořádné stipendium za vzornou reprezentaci Západočeské univerzity v Plzni ve sportovních kláních převzalo v úterý 11. prosince na rektorátu ZČU z rukou rektorky Ilony Mauritzové 13 úspěšných studentů. Nechyběla mezi nimi ani bronzová medailistka z letošní olympiády v Londýně Adéla Sýkorová.

Kromě olympijské medailistky Adély Sýkorové, sportovní střelkyně a studentky Fakulty pedagogické, se setkání zúčastnili také orientační běžci Eliška a Petr Kuncovi, házenkář Petr Vinkelhöfer, in-line hokejista Jakub Bernad a Klára Brzková věnující se závodům psích spřežení, kteří na téže fakultě studují učitelství tělesné výchovy.

Fakultu aplikovaných věd studuje Vladislav Razým, který reprezentuje ZČU v běhu na lyžích, plavec Michal Imrichovský, karatista Robin Popelka a Tomáš Přinda, reprezentant v badmintonu. Stipendium obdrželi i studenti Fakulty strojní – veslař Luboš Vokřál a lukostřelec Tadeáš Kalvas – a biatlonistka Pavla Zahálková z Fakulty elektrotechnické.

"Západočeská univerzita si váží vašich sportovních výkonů – už proto, že je velice náročné sladit tréninkové plány se studiem. Vedle běžného plnění studijních povinností jste navíc dokázali zvýšit prestiž své alma mater a šířit její dobré jméno," promluvila ke studentům rektorka Ilona Mauritzová a popřála jim mnoho úspěchů do dalších sportovních klání.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte