Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Oslavy 28. října v Plzni budou opět ve velkém stylu!

06.10.2015 11:25

Oslavy vzniku Československé republiky v Plzni znovu otevřou řadu jinak uzavřených míst nebo nabídnou slevy. Ohňostroj i průvod začne letos dřív!

Tradiční oslavy vzniku republiky jsou v Plzni spojené s řadou pravidelných akcí. Jako obvykle nebude chybět ohňostroj, lampionový průvod a řada dalších akcí. Opět se otevřou i jinak neveřejná místa nebo bude platit symbolické vstupné 28 korun. Na některá místa si nicméně zájemci budou muset zajistit časové vstupenky.

Během letošních oslav 28. října v Plzni dojde i na jednu celkem důležitou změnu. "Tradici zdejších oslav vzniku Československé republiky spojenou s průvodem světel, ohňostrojem i úpravou vstupného na symbolických 28 korun založila Plzeň v roce 2006, letošní 97. významné státní výročí si takto připomeneme již podesáté. Oproti minulým letům dochází k drobné změně, vzhledem k častým žádostem rodin s malými dětmi jsme shromáždění u památníku, lampionový průvod i ohňostroj posunuli, začínají o půl hodiny dříve,“ uvedl primátor města Martin Zrzavecký. 

Akt na náměstí T. G. Masaryka tak začne v 17 hodin, lampionový průvod, který má seřadiště v Jagellonské ulici a projde přes Klatovskou třídu, Smetanovy sady, Kopeckého sady a Františkánskou ulici na náměstí Republiky bude v 18 hodin a ohňostroj pak o půl hodiny později.

Lidem se otevře zrekonstruovaná budova nádraží na Jižním Předměstí, ZOO i Techmanii opět vezmou lidé útokem...

Oslavy přinesou také letos mimořádné otevření prostor například vodárny, zlevněné prohlídky Loosových interiérů nebo například vstupné jen za 28 korun do ZOO a Techmanie. Právě zoologická zahrada a Techmanie tradičně praskají ve švech. Podívejte se, jak to vypadalo vloni, v reportáži zde.

Mimo to je v letošní nabídce i nově opravená nádražní budova na Jižním Předměstí. "Plzeňské oslavy vzniku samostatného československého státu přináší každý rok řadu novinek. Letos to budou prohlídky DEPO 2015 se Street Food Market či sousedské prohlídky v rámci projektu Skryté město. Lidem se otevře také Muzeum knihtisku nebo například zrekonstruované multikulturní centrum Moving Station na Jižním Předměstí,“ dodává první náměstek primátora Martin Baxa.

Na vybraná místa si lidé musí vstupenky zajistit s předstihem...

Na některá místa jako je třeba Měšťanská beseda nebo radnice si budou muset lidé zajistit časové vstupenky předem buď v infocentru na náměstí nebo přes portál Plzeňská vstupenka, vstupenky ale budou zdarma. Lístky by si měli zájemci opatřit předem i na prohlídky atraktivních míst jako jsou Loosovy interiéry, vstupné tam bude 28 korun, nicméně sháňka bude velká a lidé by si tak měli vstupenky zajistit v předstihu. Prodej a rezervace se spustí od 12. října.

Podrobný program oslav najdete zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství