QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladá žena nezvládla u Štáhlav řízení. Došlo k čelnímu střetu – FOTKY

25.05.2020 7:13     25.05.2020 9:29

Všechny záchranářské složky zasahovaly v pondělí 25. května ráno na silnici mezi Starým Plzencem a Šťáhlavy. Mladý muž a žena skončili v nemocnici. Bouralo se i u Dobříva.

1
312112233

Hned dvě nehody zaměstnaly v rozmezí 20 minut záchranáře v regionu.

"K první došlo v 5:40 hodin mezi Starým Plzencem a Šťáhlavy. Střetla se zde dvě osobní vozidla. Hasiči poskytli jedné osobě předlékařskou pomoc. Dále provedli protipožární opatření a likvidaci uniklých provozních kapalin,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

"Zdravotnická záchranná služba transportovala z místa muže ve věku 27 let a ženu ve věku 22 let se středně těžkými zraněními a při vědomí do fakultní nemocnice v Plzni,“ doplnil Vítězslav Sladký ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje.

"K nehodě došlo na silnici číslo 180, kdy řidička  vozidla značky Peugeot 307 jela od obce Šťáhlavy ve směru na Starý Plzenec a v pravotočivé zatáčce nezvládla vlivem vysoké rychlosti řízení a vjela do protisměru, kde se čelně srazila s protijedoucím vozidlem značky Skoda Octavia, které řídil muž ročník 1993. Octavia byla odražena do příkopu. Při nehodě došlo ke zranění obou řidičů. Alkohol byl na místě vyloučen. Škoda byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun," popsala průběh nehody policejní mluvčí Michaela Raindlová. 

K druhé ranní nehodě došlo těsné po šesté ráno mezi Pavlovskem a Dobřívem. "Havarovalo zde osobní vozidlo. Jednu zraněnou osobu jsme předali zdravotnické záchranné službě,“ pokračuje Petr Poncar.

FOTO: HZS PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24