Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeň má svého hrdinu, film Kajínek z něj dělá fenomén

09.08.2010 14:20

Český thriller Kajínek vyrazil na plátna kin 5. srpna a trhá rekordy. Povedl se Jáklovi jeho režisérský debut? Mezi lidmi je nový hrdina, Jiří Kajínek!

kajinek

Celovečerní film Kajínek na motivy životního příběhu nejznámějšího českého vězně, který vyfasoval doživotí, Jiřího Kajínka, dorazil do kin ve čtvrtek 5. srpna. Ten den proběhly premiéry po celé naší republice. Kajínek se svým příběhem trhá rekordy.

Příběh muže, který je považován za prvního nájemného vraha u nás, není třeba představovat. Díky svému útěku z vězeňské pevnosti Mírov se z něj stala legenda a také nejhledanější člověk v Evropě. Pět týdnů, kdy unikal policii, je dodnes zahaleno tajemstvím. Filmový Kajínek (Konstantin Lavroněnko) je silným příběhem nejznámějšího vězně u nás, příběhem dvojnásobné vraždy, příběhem obhájkyně hledající nové důkazy, příběhem podsvětí a jeho prorůstání do státní správy i příběhem manipulace. Je Jiří Kajínek obětí konspirace nebo chladnokrevný zabiják? Snaží se dokázat svou nevinu nebo zastrašit a ovlivnit svědky?

Hned první premiéry trhaly rekordy. Pouze za jeden den vidělo Kajínkův příběh kolem 26 000 lidí. Do konce prvního promítacího týdne bylo všude téměř vyprodáno. A nejinak tomu je i nyní. Například v multikině Cinestar mají až na pár lístků plná představení v pondělí i úterý a středu a to i ta odpolední!

Většinou se film návštěvníkům líbil, internet je plný diskuzí o něm. Své fandy má i na Facebooku, tam jich má přes 13 000. Na internetu dokonce vznikla petice, která požaduje jeho osvobození, má už ke 2000 podpisů.

Samotný Jiří Kajínek neměl ve věznici povolené promítání premiéry snímku, přesto, že se o to režisér Jákl velmi snažil a do poslední chvíle věřil, že mu promítání povolí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT